Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Ekonomide darbe girişimi

Bir ekonomik darbe mi yapılmaya çalışılıyor? Maalesef bunun izlerini görmeye başladık.
Bunu ne yükselen dolar ne de faiz baskılarına dayandırıyorum.
Küresel dalga boylarının bu kadar yüksek, belirsizlik sınırlarının sonsuz olduğu bir dünyada herkes gibi etkileneceğiz.
Bu hareketli günleri de kendi çıkarları için fırsata çevirmeye çalışan odaklar elbette var. Ama umutluyum ki bu sıkıntıları da ülke olarak fırsata çevireceğiz.
Ekonomik darbe girişiminin ayak izlerini ise yine FETÖ bırakıyor.
15 Temmuz'dan beri Avrupa'da yaptıkları algı operasyonlarını siyasi ve diplomatik olarak görüyoruz.
Ekonomik olarak ise çok daha sinsiler. Son günlerde konuştuğum yabancı ortaklı büyük şirketlerin patronlarından art arda duymaya başladım.
Yabancı ortakları özel toplantı isteyip soruyorlarmış: "Sizi FETÖ yüzünden tutuklayıp bizim tüm varlıklarımıza el koyarlar mı?"
Onlar da anlatıyorlarmış: "Bizim teröristlerle işimiz olmaz. Devlet de herkese terörist muamelesi yapmaz. Ülkemiz güvenilir, hükümet yatırımcıya teşvikleri artırıyor. Operasyon yapılanların ilişkisi tespit ediliyor. Kararlar hukuk çerçevesinde alınıyor. Bugüne kadarki haksız kazançlar, ihaleler, hibeler tespit ediliyor. Böylece bize daha adil bir ortam sağlanıyor"
Peki nereden çıktı yıllardır süren ortaklık ilişkilerinde bu sorular?
İşadamı kılığına girmiş ya da bir zamanlar işadamı olduklarını sandığımız hainler, yurtdışında kapı kapı dolaşıyorlarmış. "Türkiye'ye yatırım yapmayın. Yatırımlarınızı çekin" deyip "Senin ortağının mallarına da el konulacak" diye kara propaganda yapıyorlarmış.
Tehlikenin farkında olup her alanda lobiyi elden bırakmamak gerekiyor.
Ülkemize ekonomik olarak da sahip çıkmanın tam zamanı...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA