Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Hira'nın namazı

Demet Akalın kızı Hira'ya namaz kılmayı öğretmiş, Hiracık öğrendiklerini uygularken de videoya çekip sosyal medyada paylaşınca kıyametler koptu.
Demet Akalın hükümete yalakalık mı yapıyordu?
Kızına namaz kıldırmasını çocuğa kötülük gibi algılayanlar bile oldu. 28 Şubat sürecinde Demet Akalın ve eşi böyle bir videoyu paylaşır mıydı? 28 Şubat sürecinde ünlülerin ağzından 'din'in 'd'si bile çıkar mıydı? soruları soruluyor şimdi.
Peki ağalar, namaz nedir? Duadır değil mi? Şükürdür. Allah'ın huzuruna çıkmaktır. Kendini bilmeyi öğrenmektir. Ne kadar küçük olduğunu, aslında nereye ait olduğunu anlamaktır değil mi?
Ama ve maalesef biz o insana en iyi gelen duayı bile siyasetle birleştirir olduk. Duamızı bile bir tarafa ait olmak gibi algılar olduk. Duamızı saklar olduk.
Benim çocukluğumda babaannem de bana namazı öğretmişti... Haa derseniz ki; Demet, sen kızına öğret tamam da niçin sosyal medyada paylaşıyorsun, amacın ne?
Ben de size şöyle derim; eskiden yediğini, içtiğini, sofranı, arabanı, kıyafetini, tatilini göstermek ayıptı, ayıp!
Biz varlığımızı, malımızı, masamızı göstermekten utanarak büyütülmedik mi? Peki ya şimdi?
Kıçımızdaki dondan, içtiğimiz şampanyalara, gittiğimiz 'aman da pek havalı, pek özel' tatillerden, sevdiğimizle dudak dudağa hallerimize, gıcır gıcır otomobillerimize, pahalı saatlerimize kadar her haltımızı sergilemeye doyamıyoruz sosyal medyada.
Yani şimdi bunda ahlaki ve insani olarak sorun yok, Hira'nın namazında sorun var öyle mi? Bence Demet milyonlarca takipçisine çok güzel örnek olmuş. Ve yine bence üşenmeyip modern insanın namazdan korkusunu tartışsak daha iyi olur sevgili okurlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA