Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Hayalet mesajda "bip" salgını

Bir varmış bir yokmuş diyebileceğimiz hayalet mesajlar özellikle genç kullanıcıların ilgisini çekiyor. Kullanıcının tercihine göre; zaman ayarlı, kaybolma özelliği de bulunan anlık mesajlaşma uygulaması "BİP" salgın gibi yayılıyor

Gençlere yönelik kısa mesaj kampanyalarını unutalı çok uzun zaman oldu. Artık kimsenin gözü SMS kampanyalarında değil, veri paketlerinde... Artık ekrana bakan milyonlarca çift gözün hedefine anlık mesajlaşma uygulamaları geliyor. "Bu mesaj kendisini birkaç saniye içinde yok edecek" sözünü yaşı kemale erenler bilir. Görevimiz Tehlike dizisinde kendi kendini yok eden diskler mesajların güvenliği konusunda ilginç bir fikir veriyordu. Bugün bile bu tür iletişim askeri amaçlı kullanılıyor ve istihbarat örgütleri buna dair yatırım yapıyor. Artık günümüzde anlık mesajlaşma uygulamalarında silinebilme yetenekleri, özellikle gençlerden yoğun ilgi görüyor. BİP uygulamasının snapchat benzeri yeteneklerine, whatsApp'ta olduğu gibi konum, video, fotoğrafın yanı sıra caps'ler de ekleniyor. İlk çıktığından bu yana farklı güncelleme safhalarından geçen BİP, Türk mühendislerinin zekası ve yetenekleriyle ortaya çıktı. Turkcell Teknoloji tarafından geliştirilen uygulama dikkat çekici hızla yaygınlaşmaya başladı. Üstelik kullanıcıların eleştirilerine ve beklentilerine hızlı yanıt veriliyor.

ZAMAN AYARLI SİLME

Apple iPhone iOS ve Google android tabanlı telefonlarda kullanılan BİP hizmetine merceği tuttuk. Türkiye'de ve dünyada en popüler internet mesajlaşma uygulaması whatsapp, line ve benzeri internet uygulamalarının rakibi olma iddiasını taşıyan BİP, güncellenen yeni sürümüyle bir milyona yakın kullanıcının cep telefonuna indirildi. Siz bu satırları okurken 500 bin kişi BİP mesajlarıyla yazışıyor. Salgın gibi yayılan uygulamanın en dikkat çekici özelliğini hayalet mesajlar içeriyor. Üstelik her kullanıcı mesajın ne kadar sürede kaybolması istediğini kendi belirleyebiliyor. Yani tamamen zaman ayarlı mesajlarla kullanıcı kitlesini genişletiyor.

DUYGULARI PAYLAŞ
Pek çok kullanıcının seveceği caps'ler de paylaşımların gülen yüzü olmayı hedefliyor. Ancak en önemlisi; o anki heyecanını paylaşabileceğin her detayın düşünülmüş olması. Kullanıcılar kendi çektiği resimlerle caps'ler oluşturabiliyor. Paylaşımların duygusal anlarına karşılık düşen bir çizgi mutlaka var. Herkesin yeteneğini ve aklını kelimelere, çizgilere döktüğü uygulamanın yetenekleri her güncellemeyle biraz daha gelişiyor. Ortaya çıkan her yetenek yeni binlerce kullanıcının sisteme katılmasını sağlıyor. Aslında bu durum operatörlerin gelecek planının bir parçası... Operatörün, whatsApp'ın sesli görüşme özelliğinin aktif olduğu dönemde atağa kalkması da anlamlı bir yanıt oldu. Ancak en önemlisi operatörün ülke dinamikleri göz önüne alındığında performans konusunda rakiplerinden daha avantajlı olduğunu söylemek mümkün.

#Sayfa#

ANDROİD VE İPHONE'A İNDİRMEK BEDAVA
iOS veya android işletim sistemine sahip tüm akıllı telefon kullanıcıları BİP'i uygulama mağazalarından ücretsiz olarak indirerek hemen kullanmaya başlayabiliyorlar. Turkcell kullanıcıları ise uygulamayı BiP yazıp 2222'ye ücretsiz gönderdikten sonra gelen linke tıklayarak da indirebiliyorlar.

ÜCRETSİZ DATA KULLANIM HAKKI VAR
- BiP, Turkcell kullanıcılarının uygulama üzerinden yaptıkları fotoğraf /video paylaşımları veya yazılı/sesli mesajlaşmaları gibi her türlü paylaşımlarını internet kotasını harcamadan, ücretsiz olarak yapabilmelerini sağlıyor.
- BİP kullanırken kendi caps'lerinizi yaratma şansınız da var. Anlık mesajlaşmayı çok daha eğlenceli hale getirmeyi hedefleyen BİP ile kullanıcılar kendi caps'lerini de yaratabiliyorlar.
- Sürekli güncellenen komik caps ve grafikler kullanıcıların bağlılığını artırıyor. Kendi caps'ini oluşturma dışında sürekli güncellenen bir hazır caps ve çıkartma albümü de var.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA