Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Davetsiz misafiri akıllı kapıda karşılayın

Evinize gelen davetsiz misafiri, kurye veya apartman görevlisini akıllı telefondan görüntüleyip karşılamanız mümkün. Artık akıllı ziliniz çaldığı anda telefona gelen bildirimden gelen kişiyi görüp konuşabiliyorsunuz

Akıllı güvenlik teknolojileri yaşam tarzını baştan sona değiştiriyor. Evet, belki hiçbir teknoloji yüzde 100 güvenlik sağlamıyor ama en azından caydırıcı önlemleri artırmış oluyorsunuz. Sonuçta bu teknolojiler sayesinde gözünüz arkada kalmıyor.
Ailenizin ve çocuklarınızın güvencesi haline gelen uzaktan kontrol olanağı sağlayan çözümlerle evinize gelen kişiyi uzaktan görüp iletişim kurabiliyorsunuz. Asıl değişen şey, siz evdeyken değil, siz uzaktayken kontrol yeteneklerinizin artması oldu. Bunu da internet bağlantısına, akıllı sensörlere ve akıllı telefon uygulamalarına borçluyuz.
Hele bir de sık seyahat eden biriyseniz, evde kalan aile bireyleriniz için merakta kalmanıza gerek kalmıyor. Ayrıca akıllı kilidi uzaktan açıp dışarıda kalan çocuğunuzu, akrabalarınızı veya arkadaşlarınızı eve alabiliyorsunuz.
Bir süredir kullandığım Pronet Plus hizmetlerinin alışkanlıkları nasıl değiştirdiğine gözlerimle tanık oldum. İşte alışkanlıkları değiştiren güvenlik hizmetlerini şöyle gözden geçirelim.

KONTROL TELEFONUNUZDA
Artık akıllı telefon üzerindeki Pronet Plus uygulamasıyla kontrol tamamen elinizde. Kameralar, akıllı kilitler, ziller, tüm sensörler ve hatta elektrik kesintileri bile kontrol altına giriyor. Uzaktan alarmı aktif hale getirip kameraları kontrol edebiliyorsunuz. Sensörlerden hangi pencere ya da kapının açıldığını görebiliyorsunuz. Ayrıca kapı açılınca otomatik kamera görüntüsü de almak mümkün oluyor.
Elektrik kesilince gelen rapordan bunun olağan durum olup olmadığını anlıyorsunuz. Çünkü yaşanan her elektrik kesilmesinde yaşanan durumun bölgede gerçekten elektrik kesintisi olup olmadığını anlayabiliyorsunuz. Öncelikle eve gelen kişiyi anında zilin üstündeki yüksek çözünürlüklü kameradan görmeniz mümkün oluyor. Evinizin akıllı ziline basıldığında kapıya gelen kişiyi görebiliyorsunuz. Zile basıldığı anda uygulama üzerinden telefonunuza bildirim geliyor. Bildirime dokunduğunuz anda kapınıza gelen kişiyi akıllı zil üzerinden görüyorsunuz. Telefon ekranındaki yeşil tuşa basarak istediğiniz anda zili çalan kişiyle konuşarak iletişime geçebiliyorsunuz. Akıllı zil üstündeki yüksek çözünürlüklü kameradan zile basılmasa bile istediğiniz anda görüntü alabiliyorsunuz. Ayrıca çekilen video görüntülerini kaydedebiliyorsunuz.

AKILLI KİLİT UZAKTAN AÇILIYOR
En sevdiğim hizmetlerden biri de akıllı kilit kullanarak uzaktan kapıyı açma yeteneği. Diyelim ki, çocuğunuz okuldan erken döndü veya temizlikçinin eve sizden bir gün erken gelmesini ve siz gelmeden evinizin temizlenmesini istediniz, her durumda kapıya gelen kişiyi görüp uzaktan açabiliyorsunuz. Yani kapı kilidinin üç kez çevirip açılmasını sağlıyorsunuz. Her zaman başınıza gelir. Evden çıktınız ve kapıyı kilitleyip kilitlemediğinizi hatırlamıyorsunuz. İşte o an hemen akıllı telefondan Pronet Plus uygulamasını açıp kilitleyip kilitlemediğinizi kontrol edebilirsiniz.
Tüm bu uzaktan kontrol yeteneklerine ek olarak termostat, akıllı priz gibi farklı yetenekler de eklenebiliyor. Yine sensörler vasıtasıyla su, yangın ve gaz alarmı da kullanmak mümkün oluyor.

SALDIRILARA KARŞI ANINDA ALARM
Güvenlik sisteminde dışarıdan müdahalelere karşı özel önlem alınmış durumda. Jammer saldırısı durumunda alarm sistemi sabotajı fark ederek, Alarm Haber Alma Merkezi'ne sinyal gönderiyor. Alarm Haber Alma Merkezi de sizi hemen arayarak hemen bilgi veriyor. Sistemde oluşabilecek ve sizin fark etmeyebileceğiniz herhangi bir durumda Alarm Haber Alma Merkezi tarafından 24 saat boyunca takip ediliyor, bir sorun anında sizinle iletişime geçiliyor. Alarm sistemi, hırsız veya saldırgan tarafından parçalansa bile Alarm Haber Alma Merkezi'ne sinyal göndermeye devam ediyor. Hareketi algılayan detektör, ardı ardına flaşlı 3 adet fotoğraf çekiyor, alarm durumunun görüntüsünü size ve eğer isterseniz Pronet Alarm Haber Alma Merkezi'ne anlık bildirim ile iletiyor. Siz de böylece alarm durumunu görüntülü kontrol edebiliyorsunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA