Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

1 milyonluk pazar çok uzak değil

Otomotivde 1 milyonluk satış hedefi ilk kez 90'ların ortalarında konuşulmaya başlandı. 1993 yılında tarihi rekor kırarak 400 binlere ulaşan pazarın, 2000 yılında 1 milyona ulaşacağı tahmini yapılmıştı. Ekonomik ve siyasi krizler nedeniyle bu hedef gerçekleşmedi. Ama, 1 milyon hedefinden hiçbir zaman vazgeçilmedi.
Şimdi yeniden 1 milyonluk pazar konuşulmaya başlandı. Fakat, 1 milyonluk pazar, Türkiye için artık çok uzak değil. Geçen 10 yılın otomotiv pazar ortalaması 500 bin adetti. Son 5 yılda ise ortalama 600 bin adetlere ulaştı. Yani otomotiv pazarı bir derinlik kazandı. Herhangi bir teşvik olmadan bu yılın ilk altı ayında yakalanan satış performansı, pazarın potansiyelini ortaya koyuyor.
Otomotiv sadece kendi dinamikleriyle, çok değil 2015'e kadar 1 milyonluk pazar hedefini yakalar. Strateji Belgesi'nde olduğu gibi otomotivdeki ağır vergi yükü AB ülkeleri seviyesine çekilirse, 1 milyonluk pazar 1 yılda gerçek olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA