Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Strateji sözde kalıyor, Türkiye vakit kaybediyor

Bir ilk gerçekleşti. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin lokomotif sektörü otomotivinin yol haritasını belirleyen bir çalışmaya imza atarak Otomotiv Sanayi Strateji Belgesi hazırladı. Strateji belgesinin vizyonu; Türkiye'nin bölgedeki en rekabetçi üretim merkezi ve Ar-Ge üssü olması olarak belirlendi. Belge yakın bir zamanda Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda görüşülecek.
Ancak, kimle konuşsam hayal kırıklığı yaşadığını görüyorum. Vizyonun doğru olduğunu, ancak dilek ve temennilerden öteye geçmediğini söyleyenlerin sayısı bir hayli fazla. Görüşlerini Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'e bizzat söyleyen Tofaş CEO'su Ali Pandır da, hayal kırıklığı yaşayanlardan. Pandır, Strateji Belgesi'nin Türk otomotiv sanayiinin geleceği açısından büyük önem taşıdığını, ancak temennilerden öteye geçemediğini ifade ediyor. Pandır, "Strateji belgesinde oto vergilerinin AB ülkeleri seviyesine indirileceği gibi önemli değişiklikler var. Bu sektör açısından çok olumlu. Ancak, bunların ne zaman yapılacağı belli değil" diyor.

İcraat isteniyor
Strateji Belgesi'ni eleştirenlerden biri de İsotlar Grup yönetim Kurulu Başkanı Hasan İsot. Strateji
Belgesi'nin dilek ve temennilerden öteye geçemediğini vurgulayan İsot, daha somut eylem planları hazırlanması gerektiğini söylüyor. İsot'un Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin dergisindeki açıklamaları şöyle: "Açıkça söylemek gerekirse Strateji Belgesi dilek ve temennilerden öte değil. Madde madde incelendiğinde hepsi sektörün gelişimini doğrudan ve olumlu yönde etkileyecek unsurlar. Ancak bu belgenin işlevlik kazanabilmesi için daha somut eylem planları hazırlanmalı ve vakit kaybetmeden uygulamaya geçilmeli."
Kısaca, otomotiv sektörü bir an önce harekete geçilmesini istiyor. 'Cek, cak' değil, icraat bekliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA