Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞEBNEM BURSALI

Şafak 46

Haftalardır beklenen karar YSK tarafından açıklandığı andan itibaren hem mayıs ayının hem ramazanın yoğun geçeceği de belli oldu. 16 milyonluk İstanbul seçiminde, sandık başkanlığı ve sandık kurulu üyeliklerinin 3'te 1'inde yapılan yasaya aykırı görevlendirmeler ve oy sayım-döküm cetvellerindeki usulsüzlükleri görmezden gelmek elbette mümkün değildi. AK Parti'nin, en başından bu yana tek tek belgelendirdiği, delillendirdiği bu usulsüzlükler, YSK tarafından da teyid sürecinden geçirildi ve 4'e karşı 7 gibi hayli yüksek bir oy çokluğuyla "Tam Kanunsuzluk" olduğu tespitiyle varılan sonuç; en başta hukuki ve sonra da vicdani karardır. Bu kadar çok tartışılan, şaibe olduğu yönünde deliller ışığında hayli yaygın bir kanı oluşan İstanbul seçimleri üzerindeki sis perdesi tam anlamıyla ancak; milletin hakemliğinde, milletin iradesiyle temizlenebilirdi.
Dün, sabah saatlerinden itibaren partilerin grup toplantılarını izlemek ve sıcağı sıcağına kararla ilgili tepkileri ve kulisleri almak üzere Meclis'te idik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın; mevcut durumu ortaya koyan ve polemik ve kavgaya hayli mesafeli duran konuşması, her satırı ile yeni dönemin rotasını da belirliyor aslında. YSK'nın kararının kesin olduğundan hareketle, kendilerinin sunduğu belgelerin doğruluğunun ispatlanmasının rahatlığıyla ve adaylarına olan güvenle çalışmalara başladı bile AK Parti. Dün, bu süreci en başından bu yana götürenlerden Ali İhsan Yavuz ve parti kurmaylarıyla İstanbul'a giden Başkan Erdoğan, dört bir koldan seçim sürecini başlattı. Keza; seçimin ertesi gününden itibaren şaibeyi ve seçimin yenilenmesinin gerekliliğini en net ve en sert dile getiren ve açıklamalarıyla gündemi sürekli sıcak tutan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, cumartesi günü İstanbul'da partilileriyle yapacağı iftar programı sonrasında; hemen süreci başlatacak. Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter başta olmak üzere partinin güçlü kurmaylarının İstanbul'a karargâh kurması ve Bahçeli'nin de sıklıkla çalışmalar için İstanbul'a gelmesi planlanıyor.

Oyun yine tutmadı
Bu arada; Başkan Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli, çok yakın zamanda yüz yüze görüşerek; İstanbul seçiminde Cumhur İttifakı olarak nasıl bir yol izleneceği üzerine istişarede bulunacaklar. Cumhur İttifakı demişken; ittifak üzerinde siyasi manipülasyon yapmak isteyenlerin bir oyunu daha dün bozuldu. Terörist başının avukatları ile yaptığı görüşme ile ilgili avukatlar tarafından yapılan açıklamanın, zorlama ve doğru olmayan yorumlarla İttifak üzerinde olumsuz etki yapacağını bekleyenler yine hüsrana uğradı. Terörist başının HDP üzerinden İstanbul seçimlerini etkilemeye yönelik hesaplar içinde olduğu ve bu durumun İttifaka etki yapacağı yorumunu yapanlara önce Başkan Erdoğan'dan çok net bir yalanlama geldi: "Çözüm süreci diye bir şey kesinlikle söz konusu bile değil" derken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile yaptığımız sohbet, bu durumu biraz daha aydınlattı: "Yasal sürece uygun bir rutin görüşmedir ve kesinlikle devlet bu konunun hiçbir yerinde değildir, olamaz. Devlet olarak ne terörist ne terörist başı ne de terör örgütlerini (PKK-YPG-SDG) muhatap almamız söz konusu bile değildir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA