Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Fotoğraflar 4.5G tadında!

Mobil internette 4.5G'nin dilinden fotoğrafçılar anlar. Yüksek çözünürlüklü video ve fotoğraf çeken profesyoneller ve Instagram kâşifi amatörler 4.5G ile birlikte anında paylaşma şansı yakalayacak

Akıllı telefonların kamera yetenekleri sürekli gelişiyor. Yazılım, işlemciler büyük ve ağır objektiflerin yerini almaya çalışıyor. Sıradan insanların sosyal ağlarda muhabir gibi çalıştığı dönem yaşıyoruz. Gün geçmiyorki herhangi doğal afet ya da toplumsal olayın görüntüleri akıllı telefonla çekilmemiş olsun. Televizyonda ana haberler bile bu akıllı telefonlarla çekilen video görüntülerini yayımlıyor. Artık düşük ışıkta bile yüksek çözünürlüklü ve aydınlık görüntü elde edilebiliyor. Canon'un aynasız kamerası EOS M10 12 bin 800 ISO değeriyle kullanıcıları şaşırtıyor. Üstelik bunun için pahalı, ağır ve hantal mercek taşımaya gerek kalmıyor. Üstelik bu kameralar telefonlarla çok iyi anlaşıyor.

TEK DOKUNUŞTA TRANSFER

Akıllı telefonlar kameralarla kablosuz olarak dosya alışverişi yapabiliyor. NFC uyumlu telefon ve kameralar tek bir dokunuşla fotoğraf ve video dosyalarını aktarabiliyor. Bunun için seçtiğiniz telefon ve kameranın NFC desteğinin olması yeterli oluyor. İşte bu dosya transferleri sayesinde sosyal ağlarda paylaşacağınız fotoğrafları yarı profesyonel veya profesyonel kamera ile çekmeniz mümkün. Üstelik paylaşmak için uygun zaman ve yer aramanıza gerek kalmıyor. Saniyeler içinde fotoğrafları akıllı telefon ya da tablet üzerinden paylaşabiliyorsunuz. Dinlenmek üzere oturduğunuz kafeteryada beğendiğiniz fotoğrafları aktarıp sosyal ağlarda keyifle paylaşabilirsiniz.

KAMERALAR PAYLAŞMAYI BİLİYOR

Canon Expo 2015'te açıklanan ürünlerin tümü paylaşım yetenekleri artık eksiksiz. Görüntüleme konusunda uzman Canon kendisini akıllı telefon gibi hisseden Android işletim sistemi kullanan kameralar yerine bildikleri işin en iyisini yapıyor. İletişim yeteneği problemini ya WiFi kablosuz erişimle ya da akıllı telefona kablosuz dosya transferi yapan NFC teknolojileriyle çözüyorlar. Yani rakip sahaya uzak duruyorlar.

DÜŞÜK IŞIĞA M10 GÖZÜ
Aynasız kameralar sosyal medya paylaşımları için telefonların dilinden anlıyor. Mercek ve kamera gövdesi taşırken sizi yormuyor. Değiştirilebilir merceklere sahip kameraların yetenekleri herkesi kendine hayran bırakıyor. Ancak kimse bu büyük gövdeli ağır merceklere sahip kameraları taşımak istemiyor. Şimdi tam da bu iş için üretilen Canon EOS M10 siyah ve beyaz renkleri ve 3 inclik dokunmatik ekranı yer alıyor. Aynasız kamera sınıfına giren EOS M10'un hemen yanında akıllı telefon ve tabletlerle hemen iletişim kurmasını sağlayacak kolay iletişim tuşu bulunuyor. Bu sayede Instagram, Facebook paylaşımları gecikmemiş oluyor. 18 megapiksel çözünürlüklü Digic 6 görüntü işlemcisi kullanan cihaz full HD video çekimi yapıyor. Düşük ışıkta etkin bir performans sunan IS0 100 ile 12 bin 800 aralığı gece çekimlerinde hız ve performansı artırıyor. EOS M10 yeni mercekleriyle de birlikte geliyor. Büyük SLR kameralara karşı daha kolay taşınmasını sağlayan özel mercekler kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Ancak bu cihazların mercek konusunda uyumlulukları daha düşük. Bir kere aldığınız zaman sadece M serisi Canon cihazlarda kullanılacak. 15 - 45 mm mercek seti kullanıcıların önemli işini görüyor. Yine M serisiyle kullanıcak 55 - 200 mm mercek doğa çekimlerinde kullanmak için iyi bir seçenek. Bu yeni merceğin tüm dünyada 300 doların üstünde olması bekleniyor. Cihaz dünyada Kasım ayında vitrine çıkacak. Türkiye'de piyasaya çıkış tarihi henüz belli değil.

KAMERA DEĞİL O CANAVAR!
Canon PowerShot serisini sürekli yeniliyor. Genelde akıllı telefonlarda bulamayacağınız yeteneklerle süslediği ürünleri öne çıkarıyor. PowerShot G5X ise yeteneklerine bakınca tam bir canavar. Fotoğraf çekerken hala göz dayamaya alışkınsanız, OLED ekran sizi üzmüyor. Yüksek pikselle önce çekmeye çalıştığınız çerçeveyi net görüyorsunuz. 20.20 megapiksel CMOS sensörü ve DIGIC 6 görüntü işlemcisiyle hızlı görüntü veriyor. 125 - 12 bin 800 ISO aralığı ise karanlıkta ya da düşük ışıkta iş yapmanızı kolaylaştırıyor. 3 inc dokunmatik ekranı tüm menüyü rahatlıkla kontrol etme olanağı sunuyor. Sağlam gövde ve hızlı reaksiyon süresi ise akıllı telefon hızını aratmıyor.

BİRKAÇ DAKİKADA ALBÜM HAZIR!
Canon, tüketicilerin büyük ve giderek genişleyen fotoğraf kitaplıklarını yönetmelerindeki zorlukları ortadan kaldıran en yeni çözümlerini sergiliyor. Nisan 2015'te Lifecake'in satın alınmasıyla birlikte Canon, ortaya çıkan yeni olanakları gözden geçirecek ve bulut tabanlı görüntü yönetimi hizmeti irista'ya yepyeni bir görünüm ve hissiyat kazandırıyor. Fuarda ayrıca hdbook EZ uygulaması da gösteriliyor. Pek yakında kullanıma sunulacak olan bu akıllı telefon, tablet ve PC uygulaması, fotoğraf ve video kitaplıklarınızdan en iyi görüntüleri akıllı bir şekilde seçecek ve sadece birkaç dakika içinde otomatik olarak bir kişiselleştirilmiş albüm oluşturacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA