Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Dünya Erdoğan’ın çağrısını izledi

Kanlı darbe gecesinde dünyada internet kullanıcılarının en çok aradığı videolardan biri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkı darbecilere karşı koymaya çağıran ilk konuşması oldu

Google Trend grafikleri, internet aramalarında Türkiye'nin 15 Temmuz'da darbeyle anıldığını ortaya koydu. 30 günlük Google Trends kelime arama sonuçlarına göre tüm dünyada darbeden çok Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan aramalarda ilk sıralarda yer aldı. Özellikle televizyona yaptığı ilk açıklamadan sonra Erdoğan kelimesi öne çıktı.

YENİ TERÖR ÖRGÜTÜ
#Darbeyehayır etiketi ezici bir üstünlük kazanırken, sosyal ağlarda darbeci askerlerin cani görüntüleri paylaşılmaya başladı. Tüm dünya önce Google aramaları ile başladığı darbe gelişmelerine sonraki günlerde Youtube aramalarıyla devam etti. Aynı gece tüm dünya terörist örgütün adını ilk kez bu kadar yüksek sesle duydu. Başarısız darbe girişiminin arkasındaki terörist örgütün hain lideri Fetullah Gülen de aramalarda ilk sıralara çıktı. Google aramalarında ilk anda haber alma isteği öne çıktı. Daha sonra aramalar YouTube'a kaymaya başladı. Özellikle Youtube üzerinden paylaşılan görüntüler darbecilere olan tepkinin katlanarak artmasına sebep oldu. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın televizyonda yaptığı ilk konuşma en çok izlenen videolar arasında yer aldı.

ONLINE TRAFİK UYUMADI
Telekom operatörlerinin verileri Türkiye'nin o gece internet ve TV'lere kilitlendiğini gösteriyor. Türk Telekom mobil kullanıcıların 15 Temmuz Cuma günü 22 Temmuz gece yarısına kadar önceki haftaya kıyasla yüzde 11,5 oranında daha fazla konuştuğunu gösteriyor. Turkcell abonelerine gelen mesajların trafiğinde yüzde 53 artış oldu. İnternet trafiği 15 Temmuz gecesinde büyük artış gösterirken, sonraki günlerde trafiğin normal artış seyrinde devam ettiği görülüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA