Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Kurumların gözü 7 yetenekli girişimde

Yapay zekâ, bulut teknolojisi, büyük veri, derin öğrenme, doğal dil algılama, sanal ve artırılmış gerçeklik, sürücüsüz otomobil gibi 7 farklı alanda konusunda uzmanlaşan girişimler kurumların ilgisini çekiyor

Türkiye'de kurumsal girişim sermayesi şirketlerinin sayısı artıyor. Son olarak Türk Telekom, girişimcilerin çevik ve hızlı hareket etme yeteneklerinden faydalanmak için Kurumsal Girişim Sermayesi şirketi kuracağını açıkladı. 5G altyapısı ve dijital dönüşümü yeni servislerle hayata geçirmek isteyen şirket, girişimcilerin yeteneklerinden faydalanacak. 2017'de holdingler veya finans kurumları dışında telekom sektöründe de hareketlilik yaşanıyor.

GİRİŞİMCİLER RADARA ALINDI
Yapay zeka, derin öğrenme, büyük veri, bulut hizmetleri, nesnelerin interneti, artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerini kullanarak geliştirdikleri sürücüsüz otomobil, kablosuz robotla üretim, akıllı ev ve şehir uygulamaları geliştiren girişimler kurumların radarına girdi.
Dünyada teknoloji şirketlerinin başını çektiği Kurumsal Girişim Sermayesi yatırımları her yıl büyümeye devam ediyor. Intel, Qualcomm gibi küresel telekom ve teknoloji devlerinin başını çektiği şirketler girişimcilerin çevik yapısından faydalanıyor. Türkiye'deki girişimcilik ekosistemine PİLOT platformuyla katkı sağlayan şirket 2 milyon TL'ye yakın destek sağlamıştı. Şimdi bu adımları daha da hızlandırıp büyütecek "Girişim Sermayesi" şirketinin gözü girişimcilerin üstünde olacak.



SERMAYE DESTEĞİ SAĞLANACAK
Dijital dönüşüm iddiasını taşıyan her şirkette olduğu gibi Türk Telekom'un da girişim ekosisteminde yetenekli girişimlerden güç alması şart. Dünya devleri girişimcilere yaptıkları yatırımlarla rekabette çevik hareket etme yeteneği kazanıyor.
Türk Telekom da küçük girişimlere eşit sermaye desteğiyle kendi kaynaklarını kullandırarak ortak olacak. Bu yöntemle Türkiye'de sermayenin kurumsallaşmasının yolunun açılması ve büyüme için sermaye ihtiyacı olan girişimlerin önündeki engellerin ortadan kalkması amaçlanıyor. Aynı zamanda girişimlerin hızlı büyüme yakalamasını sağlayacak müşteri derinliği de sunuluyor. Bunun için şirketin Türkiye çapına yayılmış altyapısını, dağıtım kanallarını, abone tabanını, pazarlama gücünü ve bilgi birikimini girişimlerin kullanımına açacak. Girişimlere yapacağı yatırımlarla, onların yenilikçi fikirlerinden faydalanacak olan Türk Telekom, yapılacak olan iş birliklerinden, müşterilerinin değişen ihtiyaçlarına kadar daha hızlı ve inovatif yöntemlerle cevap verme konusunda da faydalanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA