Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Anne babalara online uyarı geldi

Anne babaların göz bebeği çocuklarını online ortamda takip etmesini ve güvende olmasını sağlayan yazılımlar tehdit haline gelebiliyor. Ebeveynlerin, çocuklarının akıllı telefonlarında gerçekleştirdiği tüm işlemleri takip etmesini sağlayan TeenSafe uygulaması, binlerce kullanıcının verilerinin sızdırılmasına neden oldu.
Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs, çocuklarını çevrimiçi risklere karşı güvende tutmak isteyen ebeveynleri, kullandıkları uygulamaların güvenliği konusunda uyarı yaptı.

1 MİLYON KULLANICI
İngiltere'deki güvenlik araştırmacısı Robert Wiggins'in iddiasına göre, Amerika'da bir milyondan fazla kullanıcısı olan telefon uygulaması TeenSafe, binlerce kullanıcının kişisel verisini, güvenlikten yoksun bir Amazon sunucusunda sakladı ve bu durum sızıntıya yol açtı. Hem Android hem de iOS cihazlarından indirilebilen uygulama, çocukların sosyal medya mesajlarının, arama motorlarındaki aramalarının, çağrı geçmişinin ve indirdiği uygulamaların ebeveynleri tarafından takip edilebilmesi için tasarlanmıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA