Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Dünyaya yazılım ihraç eden girişimler

Dünyada 70'ten fazla ülkeden gelen 6 binden fazla yazılım geliştirici Apple Küresel Geliştiriciler Kongresi (WWDC 2018) etkinliğinde buluştu. Etkinliğe katılanlar arasında Türkiye'den Arçelik, Sahibinden. com gibi kurumların yazılım geliştiricileri yer aldı.
Ayrıca bağımsız girişimciler ve Türkiye'den çıkan yeni yetenekli yazılım geliştiriciler küresel arenada ödüller alıp geliştirdikleri uygulamaları dünyaya satarak ihracat geliri elde etmeye başladı.
İTÜ Arı Teknokent'te çalışmalarına devam eden Funimate, geliştirdikleri mobil video yazılımı yüzlerce ülkeye satan girişimi de etkinlikte yer aldı. 21 yıldır düzenlenen etkinlikten bu yana ilk kez Türkiye'den girişim Mobge, Oddmar oyunuyla ödül almayı başardı.

İLK 50 İHRACATÇI ARASINDA
Türkiye'den WWDC'ye katılan yazılım geliştiriciler arasında Sahibinden.com, Arçelik gibi şirketler yer aldı. Son dönemde üniversite teknoparklarında ilginç başarı hikayeleri ortaya çıkmaya başladı. Funimate girişimi AVCR Kurucu Ortağı Kemal Uğur, uygulamanın 30 milyona yakın indirme sayısına ulaştığını ve ABD'de ilk 10'a girerek, Türkiye'den çıkmış alanında en başarılı uygulamalardan biri olduğunu belirtti.
Kemal Uğur, Peak Games ve geçtiğimiz hafta 250 milyon dolara satılan Gram Games'den sonra Türkiye'nin en büyük 3'üncü uygulama ve oyun tabanlı yazılım ihraç eden uygulama geliştirici olduklarını vurguladı.


Uygulama mağazaları üzerinden geliştirdikleri oyun veya verimlilik yazılımlarını ihraç eden girişimlerimizin sayısı artıyor. Üstelik sadece gelir elde etmiyor, Eskişehir'den çıkan Mobge girişimi geliştirdiği Oddmar oyunuyla Apple'dan mükemmellik ödülü bile alıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA