Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Yeni fikirler buluşuyor

Paris’te eski bir tren istasyonunu dünyanın en büyük girişim kuluçka merkezine dönüştüren Station F, bin girişime ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 2 yıl önce açılan Station F, Facebook, AWS ve Apple gibi devler ve Fransız şirketlerle teknoloji girişimlerine destek oluyor

Fransa'nın başkenti Paris'te teknoloji girişimlerini ağırlayan dünyanın en büyük kuluçka merkezi Station F, eski bir tren istasyonunundan milyar dolarlık girişimler çıkarmayı hedefliyor. Haziran 2017'de açılan Station F, şehrin merkezinde yer alan eski tren istasyonunda, 34 bin metrekarelik dev alanda, eşsiz bir ortak yaşam alanı yaratarak teknoloji girişimlerinin rüyasına ev sahipliği yapıyor. Belki de gerçekten sanat, tasarım, yatırımcı ve yeni fikirlere sahip binlerce insanı buluşturan Station F gibi dev kuluçka merkezleri bir sonraki milyar dolarlık girişimin Paris'ten çıkmasını sağlayabilir. 1000 farklı girişim yapay zekadan finans teknolojilerine, blok zincirinden sosyal projelere imza atıyor.

HER ŞEY HAZIR
Girişimler marka tescili ve patent konusunda destek alabiliyor. Geliştirdikleri ürünlerin 3D yazıcı ile çıktılarını alarak prototip oluşturmayı başarıyorlar. Yine Amazon Web Services ve Apple yazılım geliştiricilere hazırladıkları uygulamalar konusunda destek veriyor. Küresel girişim hızlandırma programları ve yatırımcılar erken aşama tüm girişimlerin yeni fikirlerine destek oluyor. Kısacası bir girişimcinin aradığı herşeyi bulmasını sağlayacak detaylar Station F'te yer alıyor. 250 milyon Euro yatırımla inşa edilen 34 bin metrekare alana ve 3 bin kişilik oturma alanına sahip Station F'te yaklaşık binden fazla girişim yer alıyor. Bina da 30 uluslararası girişim programı, 370 kişilik oditoryum, 8'den fazla etkinlik alanı ve bin kişilik dev bir restoran bulunuyor. Station F'in her yerinde modern sanat eserleri, rahat çalışma ve sosyalleşme olanağı sunan ortam eğitimli ve yetenekli girişimleri kendisine çekiyor. Türkiye'de benzer ortamları neden yaratmayalım?

ARILARIN SESLERİNİ DİNLİYOR
HAITI gibi yüzlerce adadan oluşan bir ülkede arı kolonilerine sahip çıkan Leedbees girişiminin kurucusu Kevin Heremoana Besson kovanlardan topladığı verileri arı bakıcılarına yönlendiriyor. İnsan bile bulunmayan adalardaki arı kovanlarının takibi için kullanılan sarı kutular, sıcaklık, nem ve arı kolonilerinin çıkardıkları seslere göre aktivite kontrolü yapıyor. Böylece bal üretimini ve arıların sağlığını kontrol ediyor. Yakın zamanda kraliçe arının çıkardığı sesi takip ederek yeni veriler de toplanmasını sağlayacak girişim Station F'te yatırımcılardan destek toplamaya çalışıyor.

ALZHEIMER DEDEYE ÇÖZÜM
Özellikle Alzheimer hastası yaşlı insanların, çocuklar ve evcil hayvanların GPS üzerinden takibi konusunda çalışmalarına başlayan Swap girişiminin kurucusu Guillaume Eberwein, dedesinin Alzheimer hastası olmasının asıl önemli motivasyonu oluşturduğunu söylüyor. Swap sadece takip değil, daha önceden tanımlanmış kişilerin aranabilmesini sağlayan çok küçük ekransız sesli iletişim cihazı da bulunuyor. SIM tabanlı çözümde çocuklar ve Alzheimer hastası yaşlı insanlar ailelerine kolayca ulaşabiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA