Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Pil deposu telefonlar

Akıllı telefonların yetenekleri artsa da pil ömrü 1 günü bile kurtarmıyor. Samsung Galaxy S10+, Huawei P30 Pro, Oppo Reno, iPhone XR gibi amiral gemisi telefonlar uzun pil ömrüyle dikkat çekiyor. Kablosuz ve hızlı şarj standart hale geliyor

Akıllı telefonlarda yeni antenler, sensörler, büyük ekranlar, kameranın kullanım sıklığı, baz istasyonuna uzaklık pil ömrünün düşmanı. Ancak kullanıcılar artan yeteneklere rağmen pil ömründen fedakârlık yapmak istemiyor. 1 gün bile pil ömrüne sahip olmayan telefonlar kullanıcıları tedirgin ediyor. Evden çıkarken akıllı telefon için pil deposu ve şarj almadan çıkmak pek mümkün değil. Ancak yeni amiral gemisi telefonlar şarj ihtiyacını değiştirdi. Samsung Galaxy S10+, Huawei P30 Pro, Oppo Reno, iPhone XR pilin bitme süresini ikinci güne taşıyan akıllı telefonlar... Telefonun tek başına pil kapasitesi, 1 gün boyunca şarj ihtiyacı olmadığını göstermez. Kullanıcı deneyimi pil ömrü konusunda belirleyici. Amiral gemisi telefonların 4 bin mAh aşan pil kapasitesi ince tasarımdan ödün vermiyor.

PİL DOSTU AYARLAR
Bizler telefonların yetenekli olmasını istedikçe pil kapasiteleri sınırlı kalıyor. Pil kapasiteleri artsa bile kullanıcıların isteklerine yetişmekte zorlanılıyor. Akıllı telefonların pil düşmanı ya da olağan şüpheli diyeceğimiz şeylerin başında ekran, antenler ve açık uygulamalar geliyor. Sırayla bütün pil düşmanlarını azaltmayı deneyin. Eğer bunu tek tek yapmak istemezseniz her telefonun pil tasarruf modu var. Bu modu açtığınızda, telefon uygulamaların bildirimleri kapanır. Ekran parlaklığı otomatik olarak düşer ve gereksiz antenler kapanıyor.

HIZLI VE KABLOSUZ ŞARJ
Artık neredeyse tüm amiral gemisi telefonlarda hızlı şarj özelliği var. Kablosuz şarj özelliği kablo taşımadan kafelerde, havalimanlarında şarj etme rahatlığı taşıyor. Masanın üstünde sehpalarda rahatlıkla şarj etmeyi sağlıyor. Bazı masaüstü ofis aydınlatma sistemleri kablosuz şarj yeteneğine sahip. Hızlı şarj özelliği genelde işlemci platformunun bir yeteneği olarak karşımıza çıkıyor. 5 dakika şarjla birkaç saatlik konuşma veya internete bağlanma olanağına sahip olmak hayat kurtarıyor.

KAPSAMA ALANI ÖNEMLİ
Kapsama alanıyla ilgili sorununuz varsa, telefon daha fazla pil tüketir. Kapsama alanının güçlü olmadığı yerde daha güçlü sinyal almak içintelefon daha çok enerji tüketmeye devam ediyor.

TELEFONDAN KULAKLIĞA PİL DESTEĞİ
Geçtiğimiz yıl telefondan telefona ters şarj modasını Huawei başlattı. Şimdi Samsung Galaxy S10 ve Huawei P30 serisi telefonlarda ters şarj moduna getirdiğinizde belli seviyeye kadar diğer telefonları şarj edebiliyor. Samsung S10 serisinde ters şarjla akıllı saat ve kulaklıkların şarj derdini pratik şekilde çözebiliyorsunuz.

HER ŞİRKETE YENİ NESİL İLETİŞİM KANALI
Kurumlar, yeni nesil müşterilerle sosyal ağlar ve anlık mesajlar üzerinden buluşuyor. Twitter, Facebook, WhatsApp gibi çok kanaldan gelen müşteri mesajlarını tek noktada toplamak mümkün oluyor

Her geçen gün hayatımıza yeni sosyal mecralar ve iletişim kanalları giriyor. Markalar artık telefon ve e-posta dışında sosyal medya hesapları, anlık mesajlaşma uygulamaları ve uygulama marketleri gibi her türlü mecrada müşterilerinin söylemlerine önem vermek zorunda. Yeni nesil dijital müşterilere ulaşmak isteyen şirketler farklı ve yenilikçi iş yapma yetenekleri kazanmak zorunda. İşte bu dijital yetenekleri kurumlara kazandıran Juphy girişimi Ağustos 2018'de, Osman Erdi Balcıoğlu ve Eyüp İbişoğlu tarafından kuruldu. İş Bankası'nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik programı üyesi Juphy, müşterilerin çoklu kanal yapısına tek noktadan ulaşmak için basit, güvenlir bir teknik altyapı sunuyor.

TEK NOKTADA TOPLANIYOR
Juphy, tüm dijital iletişim kanallarından gönderilen mesajları tek bir noktada toplayarak daha hızlı ve yönetilebilir müşteri desteği verilmesini sağlıyor. Özellikte Facebook, Twitter, WhatsApp ve Instagram şu an birer yeni nesil müşteri destek uygulaması konumundalar. Firmaların müşterilerinden gelen iyi veya kötü tüm yorum ve mesajlara en hızlı şekilde geri dönüş yapması gerekiyor. Juphy, tam olarak bu noktada hızlı ve akıllı şekilde yanıt verilmesini sağlıyor. Workup hızlandırma programının katkısına işaret eden şirketin kurucu ortağı Osman Erdi Balcıoğlu, 'Startup Kardeşliği' kültüründen beslendiklerinin ve keyifli bir işbirliği ortamı kurulduğunun altını çizdi. 2019 sonuna kadar hızlı büyümemizi sürdürerek başta Türkiye olmak üzere, 10'dan fazla ülkede hizmetlerimizi genişletmek istediklerini belirten Osman Erdi Balcıoğlu, hedeflerini şöyle anlattı: "Geçtiğimiz ay TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı'ndan onay alarak hibeden faydalanmaya hak kazandık. Global bakış açısıyla çıktığımız bu yolda amacımız, dünyada 'akıllı müşteri desteği çözümü' dendiğinde akla gelen ilk ürünlerden biri olmak."

HEDEF KÜRESEL BÜYÜME
Nisan 2019'dan bu yana başta Türkiye olmak üzere, Almanya, İngiltere ve Kuzey Amerika da bulunan 15'ten fazla marka ve ajans Juphy'i aktif olarak kullandığını vurgulayan şirketin kurucusu Balcıoğlu, ABD'de alternatif çözüm olarak kullanılabilecek bir rakipleri olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de ise belirli bir rakibimiz bulunmuyor. ABD'deki rakibimizden bizi ayıran en temel özellik ise; geliştirmekte olduğumuz akıllı sınıflandırma algoritmamız sayesinde müşterilerin gönderdiği mesajları anlık olarak sınıflandırıp, saniyeler içerisinde akıllı raporlar üretebilir olmamız. Akıllı algoritmalarla oluşturduğumuz çözümümüz önemli markaların da dikkatini çekti. Kullanıcılarımızın 500 binden fazla mesajı sistemde işlem gördü. Ürünümüzü kullanan marka ve ajanslar öncesine göre hedef kitle ile yüzde 120 daha fazla iletişim kuruyor ve geri dönüş süreleri de saatlerden dakikalara inmiş durumda.

1 KAHVE 1 HIZLI İNTERNET
Eskiden internet kafelerde internete bağlanırdık. Şimdi kafeler internetsiz olmuyor. Kahve zincirleri mobil ödeme ve WiFi ağları üzerinden müşterilerini tanıyor ve iletişim kuruyor

Kahve ve kablosuz WiFi teknolojisi artık yeni dönemin ayrılmaz parçası oldu. Şimdi adım başı açılan kafeler güvenli ve hızlı WiFi erişimi konusunda müşterileri ikna etmede yardımcı oluyor. Üstelik WiFi erişimi konusunda işletmelerin de belli sorumlulukları var. Aynı zamanda müşterilerini tanıma ve pazarlama konusunda WiFi bağlantısı, mobil uygulamalar kullanılıyor. Ağ ve güvenlik teknolojileri konusunda uzman Moysec'in CEO'su Ertuğrul Kara WiFi bağlantısının sıradan bir ihtiyaç haline geldiğini belirterek, şöyle dedi: "Mekanlardaki WiFi bağlantısı artık elektrik ve su gibi zaruri ihtiyaç listesinde yer ediyor. Genç nüfusun akıllı telefon kullanımının sürekli artması ve en önemlisi uzaktan çalışma gibi yeni yaşam tarzlarının yaygınlaşması da WiFi hizmeti sunmanın önemini artırıyor."

GÜVENLİĞİ UNUTMAYIN
Kafelerin uygun maliyet ve güvenli şekilde WiFi erişimini çözmenin mümkün olduğunu belirten Ertuğrul Kara, "Müşteriye laptop açıp çalışılabilecek bir ortam sunanların başında yeni nesil çay/kahve mekanları geliyor. AVM'lerde internete bağlanan cihaz sayısı günde 10 bin kişiyi bulabiliyor. Bu kadar kullanıcının aynı anda stabil ve hızlı bir bağlantıyla sosyal medyada video izlemesi için fiber internet altyapılarıyla beraber WiFi teknolojileri devreye giriyor. Bu teknolojilerin seçiminde siber güvenlik ve gizlilikle ilgili 5651 ve kişisel verilerle ilgili kanunlara uyumunun ön planda tutulması önem kazanıyor" diye konuştu.

İPHONE'UN İPUÇLARI BU ZİRVEDE BELİRLENECEK
Apple'in yazılım geliştiricilerini buluşturduğu zirve yarın San Jose'de başlıyor. "WWDC 2019" zirvesinde, iOS tabanlı mobil cihazların özellikle eylülde piyasaya çıkacak iPhone XI'in yetenekleri konusunda önemli ipuçları gündeme gelecek. Sadece mobil cihazlar değil Apple Pro'nun güncel modelinin de tanıtılması bekleniyor. Türkiye'den de yazılım geliştiricilerin katıldığı konferansta gelecek nesil mobil platformlardaki yenilikler tartışılacak, örnek projeler binlerce yazılım geliştiriciye anlatılıyor. Güncel mobil işletim sistemi iOS 13, ilk kez tanıtılırken yeni yetenekleri yazılım geliştiricilerle paylaşılacak. Apple'ın akıllı saatlerinde kullanılan watchOS ve Apple TV'de kullanılan tvOS yeni özellikleri ilk kez açıklanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA