Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Türkiye Teknoloji Fonu 1 milyar dolara ulaşacak

Türkiye Varlık Fonu Başkanı Ermut, “Milyar dolarlık teknoloji girişimleri Türkiye’nin potansiyelini ortaya koyuyor. Fonların Fonu olarak bilinen Türkiye Teknoloji Fonu’nu aktif hale getiriyoruz” dedi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin girişim ekosistemini bir araya getirdiği etkinlikte konuşan Türkiye Varlık Fonu Başkanı Arda Ermut, 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması hedeflenen Türkiye Teknoloji Fonu ile ilgili şöyle konuştu: "Türkiye'de Fonların Fonu olarak bilinen Türkiye Teknoloji Fonu'nu aktif hale getiriyoruz. Türkiye Varlık Fonu ve Abu Dhabi ADQ ortaklığıyla ilgili adımı geçen yıl atmıştık. Türkiye Teknoloji Fonu ve ADQ TWF, hem doğrudan yatırım ile girişim sermayesi rolünü üstlenecek hem de teknoloji alanında yatırım yapacak diğer fonların çekirdek sermaye sağlama ya da sermaye artırımı gibi aşamalarda faydalanacağı yeni bir fon olma özelliği taşıyacak. Fon ile Türkiye'deki teknoloji girişimleri desteklenirken, Türkiye'de son yıllarda gittikçe büyüyen girişimcilere ve girişim sermayesi ekosistemine de katkıda bulunulacak."




TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU
Arda Ermut, Türkiye Teknoloji Fonu'nun, Türkiye'nin teknoloji ekosisteminin büyümesini hızlandıran referans bir teknoloji fonu olmasını hedeflediklerini vurguladı. Bu fonun teknoloji yatırımlarına çarpan etkisi oluşturacağını vurgulayan Ermut, şunları kaydetti: "Türkiye Yüzyılı vizyonunun bir parçası olan Türkiye Teknoloji Fonu, Türkiye merkezli girişim şirketlerine yatırım yapan fonları destekliyor. Fon aracılığıyla bu desteklerden faydalanacak şirketlerin ise Türkiye'de kurulması, mühendislerini veya teknik çalışanlarını Türkiye'de istihdam etmesi, Ar-Ge çalışmalarını ülke içinde gerçekleştirmesi, fikri veya sınai mülkiyet haklarını ya da gelirinin çoğunu Türkiye'de elde etmesi gibi özelliklerden bir veya birkaçını taşıması yeterli."




TEKNOFEST'TE ATILAN TOHUMLAR FILIZLENIYOR
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu da fon yönetimi konusunda teknoloji girişimciliğinin merkezi olan bölgelerin önemine işaret ederek, "Girişimcilik kültürüne yönelik önemli adımlar attık. Teknofest'te atılan tohumların bir kısmı şimdi filizleniyor. Teknofest'te başarılı olan startuplar girişimcilik etkinliklerinde dereceler alıp yatırım almayı başarıyor. Uluslararası etkiliklere Türkiye'den girişimlerin katılması için de çaba harcıyoruz. Berlin, Londra, BAE, Singapur gibi şehirlerden de Türkiye'deki yatırım fırsatları inceleniyor ve Türk startuplarına yatırımlar yapılıyor. Son yıllarda birçok teknoloji odaklı yatırıma şahit olduk. Güçlü bir altyapı ve insan kaynağına sahibiz. İnanıyorum ki önümüzdeki 5 yılda Türkiye, dünya çapında önemli teknoloji yatırımlarının yapıldığı bir merkez olacak." diye konuştu.

"FARKLI ÜLKELERDEN TÜRKİYE'YE YATIRIMIN ÖNÜ AÇILACAK"
Türkiye Varlık Fonu Başkanı Arda Ermut, "Türkiye Teknoloji Fonu'nun ekosistemin büyümesini hızlandıran, bu alandaki referans bir fon programı olmasını hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonunun bir parçası olan Türkiye Teknoloji fonu, fonların fonu olacak. Türkiye merkezli girişimlere yatırım yapan fonları destekleyecek. Yatırım yapacağımız fonların, Türkiye'nin stratejik ve teknolojik özerkliğini destekleyen öncü şirketler yetiştirmesini hedeflemekteyiz. Ayrıca ülkemizdeki teknoloji girişimlerinin dünya çapındaki başarısını desteklemesini beklemekteyiz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA