Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Korku terörü!

Çocukluğunu bildiğimiz, aramızda büyüyen, yetişen, meslekdaşımız olan bir arkadaşımızı; Erkan Koyuncu'yu kaybettik. Üstelik açıklaması çok güç olan bir nedenle... Takım antrenmanını izlemeye çalışırken, başının beş tonluk demir kapıya sıkışması sonucu...
Sanki içeride altın paralar basıyorlar, "teröre karşı etkili" kapılarla örtmüşler girişi. Orasının iki işlevi var. Ya taraftar girecek, ya gazeteciler... Tek eksikleri kapıya elektrik verilmemiş olması. Böylesine cüzzamlıyız yani o tesisleri yönetenlerin gözünde.
Doğarken bildiğimiz tek şey, bir gün öleceğimiz. Ama böylesine bir küçümsemenin, hor görmenin eşliğinde, Erkan gibi "feci" şekilde hayattan ayrılmayı, insan içine sindiremiyor.
"Gazeteciler gelmesinler..." Tek istedikleri kendilerini saklamak, halkın doğru bilgilenmesini önlemek, hatta halkı kendi istedikleri gibi bilgilendirmek... Muhabir olarak geçirdiğim senelerin sonlarına doğru bu yasakları yaşadım. Şanslıydım açıkçası. Habere ulaşmamız, sayfalarda belgelememiz sayesinde, herkes doğru ile yanlışı daha kolay ayırt etti. Hatta olumsuz haberlerin ardından gelen açıklamalar ile bu algılar da yok edildi. Oyuncu ile röportaj yapamazsın, hoca ile konuşamazsın, yönetici telefonunu açmaz, antrenmanı bile en uzak noktadan, en elverişsiz biçimde izlettirirler sana. Sonra da haberlerin kalitesinden, doğruluğundan yakınırlar. Bunlar yetmezmiş gibi 5 tonluk çelik kapıların arasında hayatınızı teslim edersiniz.
Erkan Koyuncu, deklanşörü ile sayfamızdaydı. Yani "yalan" söylemesi mümkün olmayan fotoğraflarla. Dört bir tarafını reklamlarla donattıkları antrenman sahasında işini yapacaktı. O'nun fotoğraflarında görünebilen reklam panoları sayesinde de kulüp para kazanacaktı. Ama neredeyse tüm büyük kulüplerimiz, öyle bir gizlilik perdesinin arkasındalar ki, şimdi formalarına bile reklam bulamaz hale geldiler. Bu kadar saklanılan, kapatılan bir yerde "iyi şey olmaz" diye düşünebilir insanlar. Ve bunlar sponsorlar da olabilir.
Karıncayı incitmemiş Erkan'ımızı hiçbir şey geri getirmeyecek. Artık bir meslek şehidi. Bir paranoyanın ürettiği, 5 tonluk kapının hışmına uğradı. "İşleri ne hale getirdiğimizi kimse öğrenmesin" diye düşünenlerin korkusunda sıkışıp kaldı.
Kulüplerimizi yöneten bu acımasız fikirlerin sahipleri, belki kendilerine gelirler. Gelirler de, başka Erkan'ları yazmak zorunda kalmayız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA