Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kolay maç yok

Fenerbahçe, çok büyük bir puan farkı yakaladı ama kimle oynarlarsa oynasınlar her takım inanılmaz mücadele edip müthiş motive oluyor. Mesela Konyaspor... Pozisyon zenginliğine baktığımızda Fenerbahçe'den daha az pozisyon yakalamadılar. Üstelik fizik olarak da son 20 dakikaya kadar F.Bahçe'yle başa baş mücadele ettiler.
İlk yarı özellikle Fenerbahçeli oyuncularda tuhaf bir gerginlik vardı. Buna heyecan ya da kazanmak zorunda olmanın getirdiği stres de diyebiliriz. Tempolu oynasalar da, baskı kursalar da son paslarda, son vuruşlarda ve pas zamanlamalarında hata yaptılar. Üstelik bu dakikalarda da Konyaspor'un çok organize ve akıl dolu golü geldi. Hleb, Gekas'a çıkardı; Gekas, tekrar Hleb'e verdi.
Herkes Hleb'den şut beklerken o, Djalma'ya "Al da at" dedi. Baskı bu golden sonra da sürdü ama net pozisyon yoktu. Ta ki ilk devrenin son dakikasına kadar. Bir duran topta Alves çok iyi yükseldi, kafayla sıyırttı ve gol geldi.

CANER ÜÇ KİŞİLİK OYNADI
İkinci yarı Konya yine maça çok iyi başladı. Art arda pozisyonlar buldu. Direkten dönen top, sonrasında Gekas'ın Volkan'a nişanladığı şut ve bunları tamamıyla seyreden Fenerbahçe savunması. Ama son 20 dakika Fenerbahçe'nin alıştığımız korkunç baskısı tekrar ortaya çıkıverdi. Sahanın en iyisi Caner tek başına 3 kişilik oynadı. Egemen bir santrfor gibi devamlı zorladı, kafayla iki tane kaçırdı ama üçüncüde ayağıyla Fenerbahçe'ye üç puan getirdi. Fenerbahçe yine zor da olsa başardı ama bu kez golcüleriyle değil stoperleriyle.

KONYA'NIN GOLÜ OFSAYT
İddia ediyorum hakem Ali Palabıyık Türkiye'nin kumaşı en iyi olan hakemlerinin başında geliyor.
Gelelim ofsayt tartışmalı gollere...
1- Konyaspor'un golünde Hleb topu Gekas'a çıkarttığında Gekas tartışmasız ileride ve ofsaytta idi.
2- F.Bahçe'nin golünde de yardımcı hakemi kutluyorum. Alves topu kafayla köşeye gönderdiğinde Sow ofsayttaydı. Topa hamle yaptı ama bence kaleciye ve oyuna müdahalesi yoktu. Zira Alves topu kafayla kaleye gönderdiğinde kaleci zaten plonjonunu yapmıştı. Dolayısıyla Bruno Alves'in attığı golde karar doğru.

MAÇIN ADAMI: CANER ERKİN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA