Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Düşündürücü galibiyet!

Cumartesi günü F.Bahçe'nin Eskişehir'e mağlup olması görünen o ki G.Saraylı oyuncuları çok hırslandırmış. Üstelik Bursaspor'da bizi çok şaşırttı doğrusu. Zira G.Saray gibi takıma böylesine tuhaf, böylesine rahatsız edici ve boş alan bırakıcı bir taktikle, oyuncu yapısıyla ya da anlayışla oynarsan altılık olursun. Tıpkı dün geceki Bursaspor gibi. G.Saray biraz şanslı olsa maç 10-15 arası bir farkla bitebilirdi.
Melo Türkiye'ye geldiğinden beri en iyi maçını oynadı. Sneijder de öyle. G.Saray'da vasat oynayan hiçbir oyuncu yok. Ama burada tartışılması gereken G.Saray'ın muhteşem oyunu mu, Melo ve Sneijder'in süper performansları mı yoksa Bursa'nın bu skoru davet edercesine ortaya koyduğu oyun mu? Maçın ilk 20 dakikasına bakıyoruz herhalde G.Saray 9 kişilik bir takıma karşı oynasa ancak bu kadar boş alan bulurdu. Kimse G.Saray'ın galibiyetine toz kondurduğumu düşünmesin. Ama şunu rahatlıkla ifade ederim bu farkı getiren sadece G.Saray'ın çok iyi oyunu ya da bazı oyuncuların mükemmel performansı değil; Bursa'nın kusursuz davetidir.

KALKAVAN KENDİNİ GELİŞTİRMİŞ

Bana göre dün geceki maçın objektif bakışı böyle. Yoksa şunları da söyleyebilirdik: "G.Saray resital yaptı. Bir basketbol takımı gibi tıkır tıkır pas organizasyonlarıyla hücum etti ve farkı buldu." Bursa'nın ortaya koyduğu oyun ve taktikten son derece rahatsızım. Daum'u tanımasam, Sercan ya da Kazım'a üstü kapalı iftira atmaya kalksam başka şeyler yazardım ama sonuçta dün geceki galibiyetin baş mimarı ne Melo, ne Sneijder ne de Muslera. Baş mimar, başta Cristoph Daum ve Bursalı oyunculardır. Görünen o ki Fenerbahçe ile Galatasaray şampiyonlukta çekişecekler. Hala F.Bahçe çok avantajlı ama her iki takıma karşı mücadele veren takımların aynı disiplini, direnci göstermeleri şart.
Hakem Mete Kalkavan kendini çok geliştirmiş.
Bazı hatalar yaptı, mesela 6. gol ofsayt. Ya da Sabri'nin Şener'e yaptığı harekete penaltı çalabilirdi ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki gerçekten taktığı kokarta yakışır bir hakemlik biçimini elde etmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA