Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

UEFA'dan G.Saray'a yasak mı gelecek!

Galatasaray geleceğini planlamak için mi, yoksa olası transfer yasağına tedbir almak için mi transfer yaptı?

G.Saray görülmemiş bir operasyonla devre arasında 9 transfer yaparak takımı gençleştirdi. Mancini'nin gençleştirme politikasını nasıl buluyorsunuz?
Bunun sportif anlamda iki nedeni olabilir. Birincisi makul görülen, genç, yetenekli ve istikbal vadeden yerli ve yabancı futbolcuları alıp G.Saray'ın gençliğini planlamak. İkincisi ise belki bir komplo teorisi olarak pek yakında G.Saray'a UEFA'dan gelebilecek bir transfer yasağına karşı önlem almak. Ama her yerde ve her takımda maliyeti çok fazla olmayan gençleştirme operasyonlarına destek veriyorum. Ayrıca G.Saray'da bazı futbolcuların birkaç yıl sonra yaşları gereği futbol hayatları sona ereceğinden de G.Saray'ın yaptığı mantıklı görünüyor.

YAPTIKLARI ETİK DEĞİL

Şekip Mosturoğlu'nun, Galatasaray-Bursa maçı için enteresan iddialarına G.Saray'dan "Kişi karşısındakini kendi gibi bilir" yorumu geldi. Düşünceniz nedir?
G.Saray son birkaç yıldır maç yapacağı takımların futbolcularına transfer teklifi götürüyor. Ya sadece teklifte kalıyor ya da imza atılıyor. Bu tesadüf olamaz. Bir defa olsa anlarım. Ama bu eylem birkaç defa gerçekleştiğinde bunun etik olduğunu söylemek mümkün değil.

G.Saray-Bursa maçıyla ilgili sözleriniz nedeniyle eleştirildiniz. Bu konuda ne yorum yapacaksınız?
G.Saray yöneticileri, mahkemeyi bir yıldırma gücü olarak kullanmak istiyorlar. Ne dediğim, neyi tanımlamak istediğim çok açık. Ama bizim gibi ülkelerde bazı insanlar hukuku basını yıldırmak için kullanırlarsa merak etmesinler bunun da panzehiri vardır. Bunu da ilerleyen günlerde hep beraber göreceğiz.

BAŞKANIN İSTEMEDİĞİ TRANSFER YAPILIR MI?
Fikret Orman'ın "Dany'ye negatifim. Arkadaşlar aldı, göreceğiz" sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Fikret Orman'ın bu söylemleri düşünmeden yapılmış söylemler. Bir kulübün başkanı bir oyuncunun alınmasına karşıysa o oyuncu alınmaz, alınmamalıdır. Ya da karşı olsa bile bunu topluma deklare etmemelidir. Şimdi Dany'yi düşünün... Beşiktaş'a gelmiş ama başkanın seni istemediğini sana söylüyor. Bunu kamuoyuyla paylaşıyor ve sen o takımda performans göstermek zorundasın. Orman'ın konuşması şov. Düşünmeden yapılmış, stratejiden yoksun ve Dany'yi rencide edici. Ayrıca ben Beşiktaş'ın Dany ile anlaşmasını çok akıllı ve mantıklı buluyorum. Bonservis ödemiyorsunuz, Dany şehir değiştirmiyor, hatta belki evini bile değiştirmeyecek. Sadece giydiği forma ve antrenman yeri değişecek.

FENERBAHÇE GERİLDİ
F.Bahçe haftayı kayıpla kapattı. Farkın 7'ye inmesi takım üzerinde nasıl bir etki yaratır? Bundan sonra kayıplar devam eder mi?
Geçen hafta F.Bahçe için her şey çok güzeldi. Camia "Bu iş bitti galiba" derken Eskişehir mağlubiyeti ve G.Saray'ın 6-0'lık zaferi F.Bahçe'yi sarstı. Aradaki farkın 7'ye inmesi F.Bahçe camiasını geriverdi. Yani 3 puanlık farkın kapanması, aslında psikolojik olarak 3 puandan da fazlasını getirdi. Mahmut Uslu'nun "Bir puanla da olsa şampiyon olacağız" söyleminin altında biraz da gerginlik var galiba.

AKÇAY İZAH ETMELİ!
Rizespor karşısında kaleye isabetli şutu bile olmayan Trabzon, giderek sıradanlaşıyor mu?
Trabzonspor değişik bir takım. Zaman zaman mütevazı takımlara karşı puan kaybediyor, üstelik kötü futbol oynuyor. İlerleyen haftada bakıyorsunuz ki önemli bir takıma karşı fevkalade oynayabiliyorlar. Bu inişli çıkışlı grafiğin açıklamasını da Trabzon'un fenomen hocası Mustafa Reşit Akçay yapmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA