Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kadıköy canavarı

F.Bahçe kaldığı yerden devam ediyor. Türkiye'nin tartışmasız ofansif alternatifleri en fazla olan takımı. Rakip kim olursa olsun özellikle Kadıköy'de rakibi tam anlamıyla boğuyorlar. Dün gece maçı kazanmasalardı da aynı şeyi söylerdim. Hatta kaybetselerdi bile.
İlk yarıya bakıyoruz F.Bahçe golle başladı. Emenike çaprazdan aldı, çok iyi vurdu ve takımını öne geçirdi. Garip olan, bu dakikadan sonra F.Bahçe vites küçülttü. Sıkmadılar. Aykut Kocaman zamanındaki gibi oyunu açtılar, bol pas yaptılar ve tam devre biterken de golü yiyiverdiler.
Kadlec'e kızmayalım. Önemli maç eksikliği var ve o pozisyonda Alves'in yerine oynuyor.
F.Bahçe ikinci yarı vitesi artırdı ve büyük bir baskı kurdu. Karabük Türkiye'nin iyi takımlarından biri. Hem fizik olarak hem de pas ve son vuruşlarda başarılılar. Ama dün gece başaramadıkları bir şey oldu. O da kaleci ve savunma oyuncusunun bireysel hatalarıyla yenen goller. Maç 1-1'ken F.Bahçe'nin yapamadığını Karabüklü defans oyuncusu yaptı. Topu Sow'un önüne bıraktı o da F.Bahçe'yi tekrar öne geçirdi. Ama Karabük defansta bireysel hatalar yapsa da asla pes etmiyor. İşte yine bu dakikalarda bu sefer Kadlec'in şanssız bir pozisyonda kendi kalesine attığı golle Karabük beraberliği yakaladı. Ama dedik ya, F.Bahçe avını parçalayan bir canavar gibi. Yine boğmaya başladılar o esnada Karabük kalecisi Waterman sakatlandı yerine giren Aykut da tuttuğu topa içeri alınca F.Bahçe maçı aldı gitti.
Diego Ribas'in kariyerini tartışamayız. Tartışacağımız F.Bahçe ile doku uyumu sağlayıp sağlayamayacağı. Ama dün akşamki ilk izlenimler Diego'nun F.Bahçe'ye çok yararlı olabileceği doğrultusunda. Sonuçta F.Bahçe Türkiye'nin iyi takımlarından birine karşı zor kazandı, hak ederek kazandı ve ilerleyen haftalar için çok parlak ışıklar verdi.
Hakem Mustafa İlker Coşkun, cesur, objektif ve çok yetenekli bir isim. dün akşam da birkaç pozisyon dışında iyi maç yönetti ama topla karışık faulleri süzemiyor. Karabük ceza alanı içinde Diego'nun arkasından topla karışık müdahale var; penaltı verebilirdi.
Yine son dakikalarda ceza çizgisinin hemen dışında Kuyt'a yapılan top üzerinden bir taban hareketi vardı ki mutlaka faul çalınması gerekiyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA