Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Bizim de Barış ‘Bebek’imiz oldu

Beşiktaş lehine verdiği penaltı bir hibrit penaltı. Penaltıyla uzaktan yakından alakası yok. Sosa hibrit çime takılıyor ve kendini yere bırakıyor

Türk futbolunun kabusu MHK, futbola zarar vermeye, tam gaz devam ediyor... Barış Şimşek, iki ay önce FIFA listesinden atılmıştı... Sezonun ilk yarısındaki Fenerbahçe- Bursaspor maçındaki kötü yönetimi onun FIFA listesinden çıkartılmasına neden olmuştu. Üstelik aynı Barış Şimşek, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Cüneyt Çakır'ın çizgi hakemi... Şampiyonada tüm çizgi hakemleri FIFA listesindeyken Barış Şimşek cezalandırılmış ama Fransa'da görev yapacak.
Gelelim dün geceki maça; Vodafone Arena'daki ilk karşılaşma ve şampiyonluğu ilgilendiren çok önemli bir mücadele... Belli ki maçta büyük bir çekişme olacak, sert geçecek ve hakeme büyük iş düşecek. Ama MHK, ne hikmetse maçta kötü bir performans silsilesi sonrası FIFA'dan diskalifiye ettiği Barış'ı görevlendiriyor. Beşiktaş lehine verdiği penaltı bir hibrit penaltı. Penaltıyla uzaktan yakından alakası yok. Sosa hibrit çime takılıyor ve kendini yere bırakıyor. Son 10 dakika maç 3-2'ydi ve Bursa oyun hakimiyetini eline geçirmişti ama maalesef hakem Beşiktaş'ın 12. oyuncusu gibi sürekli Bursa aleyhine düdükler çaldı. Hele hele oyun bitmeden bir dakika önce Quaresma'nın rakibin böğrüne soktuğu ayak var ki kart verse en az sarı olacak ve ikinci sarıdan kırmızı ile oyun dışı kalacaktı. Ama Quaresma, kırmızı kartı ancak maç bittikten sonra gördü.
Teknik direktörler en az hakemler kadar hakemliği bilirler... Bursa'nın hocası Hamza Hamzaoğlu, son 15 dakikadaki rezilliği gördü. Hakemin Beşiktaş'ın 12. oyuncusu gibi mücadele ettiğini fark etti ve oyundan atıldı.
Soracak çok soru var... Bir kaç hafta önce Fikret Orman, Riva'ya niye gidip bakışlarıyla hakemlere gözdağı verdi? Beşiktaşlı Hüsnü Güreli, Serdar Çakır'a niye "Görevinden istifa et" dedi? Kuddusi Müftüoğlu ve arkadaşları Orman'ın bu tavırlarına niye reaksiyon göstermediler? Serdar Çakır atamalara müdahale etmediği halde niye gönderilmesini istediler? Hoş değil... Yakışmıyor. Bildiğim çok fazla şey var ama hukuk devletinde yaşıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA