Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Gol atmıyor duvar oluyor!

Beşiktaş dün gece kazandı ama takım savunması anlamında kötü sinyaller verdi. Beşiktaş'ın hücum gücü Türkiye'nin en iyisi... Özellikle hücuma katkıda bulunan oyuncular, Türkiye standartlarının üzerindeler ve çok kaliteliler. Mesela Quaresma... Mesela Talisca, Babel... Negredo, gol atması için Beşiktaş'a transfer edildi ama ilk yarıda gol atmaktan çok sırtı dönük arkadaşlarına duvar olmayı tercih etti. Aslında bunda zaman zaman da başarılı oldu. Adeta asist öncesi asist yapan futbolcu konumundaydı. Talisca; atmaya devam ediyor... Gideceği yeri biliyor, adeta koku alıyor... Dün gece için söylemiyorum ama vuruş tekniği de Türkiye'nin en iyisi...
Beşiktaş, ilk yarıda 2-0 üstünlüğü yakaladı. Ama geçmiş yıla göre tuhaf olan şu; takım savunması geri gitmiş. Zaten ligimizin iyi bir kontratak takımı olan Kasımpaşa, orta sahayı çok çabuk geçti ve Beşiktaş savunması birçok defa da tek hat üzerinde yakalandı. İşte bu dakikalarda Kasımpaşa gol pasını iyi verse birçok defa Fabri ile karşı karşıya kalırlardı. Buna karşılık Kasımpaşa ikinci yarı gol de buldu, pozisyon da yarattı, direkten dönen topları bile var...
Oğuzhan ve Atiba eskisi gibi değiller... Birçok hamleyi geç yapıyorlar ve pozisyon almada zaman zaman zaafiyet gösteriyorlar.
Dün geceki Beşiktaş'ı son pasları iyi yapan bir başka takım yakalasa skor çok farklı olurdu. Diğer bir deyimle Beşiktaş bu haliyle belki Türkiye Ligi'nde pek çok mütevazı takımı yenebilir ama derbilerde ve özellikle Şampiyonlar Ligi'nde ciddi sorun yaşarlar. Şenol Güneş'in bu soruna acil olarak çözüm üretmesi gerekiyor. Kasımpaşa renkli bir takım... Hücum oynuyorlar, iyi kontra yapıyorlar ama kolay da gol yiyorlar.
Hakem Hüseyin Göçek birkaç faul hatası yapsa da oyun genelinde başarılıydı. Psikolojik olarak asla deplasman takımını ezdirmedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA