Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Beşiktaş'a hayran oldum

Coşkulu, sakin ve dikkatli. Her şeyden önemlisi sistemini çok iyi oynayan bireysel olarak da fit bir takım...

Açıkçası bana hiç sürpriz gelmedi Beşiktaş'ın Bursaspor'u bu skorla yenmesi. İlk haftada oynanan Trabzonspor maçını izlediğimde, Beşiktaş'ı beğendim. Kayseri'deki Erciyesspor maçında biraz daha beğendim. Gaziantepspor maçında güvenli bir Beşiktaş gördüm. Dün de Bursaspor önündeki siyah-beyazlı takıma hayran oldum. Şunu söyleyelim: Beşiktaş ile Bursaspor kadroları arasında ciddi bir kalite farkı var. Bursaspor eski gücünde değil. Ancak Bursa deplasmanları her zaman çok zor olur. Hele hele Beşiktaş için çok daha zordur. Şehir, taraftar ve oyuncular yüksek konsantrasyon içinde coşkulu olur. Eğer bu yüksek konsantrasyon ve coşku karşısında biraz sinersen maçı da kaybedersin. Ama Beşiktaş coşkuya coşkuyla karşılık verirken bir o kadar da sakin ve dikkatliydi.

DÜN AKŞAM DA POZİSYON VERMEDİLER
Her şeyden önemlisi Beşiktaş sistemini çok iyi oynayan, bireysel olarak da fit durumda olan bir takım. Bundan önceki üç maçta olduğu gibi dün akşam da pozisyon vermediler rakiplerine... Kendi adlarına attıkları üç golden çok daha fazlasını kaçırdılar.

FARKLI HÜCUM VARYASYONLARI
Ve hücum varyasyonları hep farklılık içindeydi
. Oyunun yönünü değiştirip attılar, duran toptan attılar, kenardan gelip pozisyonlara girdiler. Hem hücumda, hem de savunmada 4-2-3-1'i çok iyi oynuyorlar. Bir örnek vereyim; 78. dakikada dörtlü-beşli şekilde rakip yarı alanda şok prese devam ettiler. Beşiktaş'ın kalecisi ve iki stoperi çok tecrübeli... Onların önündeki Atiba Hutchinson ve Oğuzhan Özyakup hem top kazanıyor hem olumlu oynuyorlar. Zaten Manuel Fernandes başka bir şey oynuyor. Gökhan Töre ile Olcay Şahan atak yönü değiştiğinde kendi ceza sahalarına kadar gelip Atiba Hutchinson ve Oğuzhan Özyakup'a yardımcı oluyor.

BURSASPOR NE YAPSA NAFİLE!
Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Hugo Almeida bu sene sezona moralli ve formda başladı, dün akşam da golünü attı. Oğuzhan Özyakup'un sakatlanmasının ardından oyuna giren Necip Uysal da sahadaki diğer arkadaşlarına uydu ve hakikaten çok iyi bir performans sergiledi. Olcay Şahan'a ayrı şeyler söylemek istiyorum: Her saniye oyunda ve her an etkin. Bu özellikleriyle A Milli Futbol Takımı'nın kadrosunda olmayı hak ettiğini gösteriyor.

BÜLENT YILDIRIM İYİ YÖNETTİ
Sonuç olarak, dünkü Beşiktaş'a, dünkü Bursaspor'un yapabileceği hiçbir şey yoktu. Süper Lig'de oynadığı dört karşılaşmada da yarım puan kaybedecek beş dakika oynamadı Beşiktaş, 360 dakika ve uzatmalarda...
Hakem Bülent Yıldırım'a gelince... Bursaspor ile Beşiktaş arasındaki maçın tansiyonu yüksekti ve Yıldırım tansiyonu yüksek bu karşılaşmayı iyi yönetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA