Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Sosa mükemmel futbolcu

Beşiktaş adına çok değerli bir 3 puan. İki maç kaybetmiş, oyuncular demoralize… Gökhan, Olcay ve Veli gibi üç önemli oyuncu eksik, doğal olarak takımın şablonu ve alışkanlığı da bozuldu. Yerlerine oynayan Sosa ile Kerim takımın en iyileriydi belki ama yine de düzen değişiyor. Beşiktaş'ın ideal kadrosunu masaya yatırırsak omurgada problem vardı.
Bugün çok güçlü bir takımla oynadı Beşiktaş. Organizasyonu iyi, içeride dışarıda ne oynaması gerektiğini bilen bir takım. Başakşehir, klasik 4-2-3-1'i iyi kullanan bir takım… Kadronun kalitesi 10 üzerinden 6,5. İki tane tecrübeli stoperi var. Önde Oğuzhan gibi oyunculara yakın oynamayı seven iki orta saha var ve ileride dizilişe uygun bir üçlü var. Semih de sırtı dönük oynamayı ligde en iyi bilen oyuncu, Mossoro'ya servis yapabilir. Maçın en kilit oyuncusu Sosa... Semih kafayı vuruyor, kim çizgiden çıkardı? Sosa.
Demba Ba'ya pası veren kim? Sosa… Hem atan, hem çıkaran oldu.
Sosa önemli bir oyuncu, çok iyi bir futbolcu… Daha kuvveti yerinde değil. Beşiktaşlılar not alsınlar, mükemmel bir futbolcu almışlar. Bir kere dakika 88, ceza sahası önünde attı kendini.
Bu camiayı sevdiğini, kendini göstermek istediğini gösterdi.
Demba Ba'ya verdiği pas normal ama oradaki sakinliği önemli. Hakikaten çok farklı bir oyuncu… Sosa'yı nasıl oturtacaksın haftaya? Futbolcuya her yerde oynar denir, öyle bir şey yok. Her futbolcunun verimli oynadığı yerler vardır.
Gökhan dönüyor. Acaba sağda oynar mı, göreceğiz.


İstatistikler yanıltır


Oyunun son bölümünde Beşiktaş skordan sonra kendi sahasında bekledi. Bugün Başakşehir'in kazanması için 2'yi atması lazımdı. Beşiktaş'ın enteresan silahları var. Kerim bir parlıyor, çok iyi… Sonra 30 dakika kayıp, niye oynuyor diyorsun. Kerim'in Erciyes maçındaki en önemli özelliği topu verdikten sonra devam etmesiydi.
Sosa'ya verdiği topta da devam ederek o patlama kuvvetiyle zorlayıp topu sıyırarak da olsa golü attı.
Diğer oyuncular vasatın üzerine çıkmadı. Sosa 3 tane golle operasyon yaptırdı. Birini çıkardı, ikisini attırdı. Bilgisayara verilere bakarsın, tamam ama bazen de öyle bir mermi çıkar ki, o bütün istatistikler gider. Metin Türel hocamızın lafıdır, onu da anmış olalım.

Çakır Türkiye'de konsantre değil


Beşiktaşlılar kolay kart görüyor. Sarı kartlar da doğru, hakeme bir şey diyemeyiz. Takdir haklarını da zaman zaman Beşiktaş lehine kullandığını söylemek mümkün… Uğur Uçar'ın bileğine basma var, penaltı ama onu hakemin görmesi çok zor. 5-6 tane oyuncu var orada. Uğur topu dürterken İsmail hamle yaptı orada, bileğine bastı ama açı kötüydü. Dün Uğur'un pozisyonunu inanın kimse görmedi. Tekrarı izlerken herkes "Aa penaltıymış" dedi. Hızlı gelişti. Yalnız şunu da söyleyeyim, Cüneyt Çakır'ın Türkiye'deki konsantrasyonu Avrupa'da görev aldığı maçlardaki performanslarıyla bir olmuyor.

Epureanu'yu Sivok tutmalıydı

Duran top bulabilmek için rakip yarı sahada oynamak lazım.
Dönem dönem bu duran top meselesi değişir. Fernandes vardı, daha etkili kullanıyorlardı.
Almeida vardı, daha kafacı bir oyuncu. Beşiktaş esas savunurken sorun yaşıyor, çok gömülüyor içe. Epureanu-Franco eleşmesi yanlıştı, orada eşleşme problemi yaşadılar. Sivok daha iyi olabilirdi. "Duran toptan gol oluyor" sözü bizim burada biraz fazla söyleniyor. Bu Almanya'da da, İspanya'da da, İtalya'da da böyle... Duran top bir silah. Arkası dönük oyuncuya gereksiz yere fauller yapmayacaksınız.
Taca atabileceğin topu kornere atmayacaksın.


En düşük not 4 Franco

En yüksek not 9 Sosa

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA