Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Deplasman takımı

Beşiktaş kazansa lider olacağı bir maça çıktı. Hafta içinde çok ağır sahada oynanan Asteras maçından sonra Karabük deplasmanında kazanmak kolay değil tabii ki. Beşiktaş kazanmak için gitmişti. İlk yarıda Karabük takımı top Beşiktaş'a geçtiği anda ceza alanının 15 metre önünden itibaren alan savunması yaparak Beşiktaş'ın en tehlikeli bölümü olan 3. bölgede çabuk pasları engellemek istedi, bunu da başardı. İlk yarı boyunca pozisyon vermedi ev sahibi ekip Beşiktaş'a.
İkinci yarı yine aynı taktik anlayışla oynadı Karabük ama biraz taktiksel dalgınlık yaşayınca Beşiktaş bundan faydalanıp pozisyonlar bulmaya başladı. Ligimizin üçüncü bölgedeki en iyi takımı Beşiktaş bunu affetmeyip Sosa'nın asistleri Demba Ba'nın vuruşlarıyla golleri atmaya başladı.
Bu gollerden sonra Karabük risk aldı, Beşiktaş iki net pozisyon daha buldu.
2-0'dan sonra 3-0 hatta 5-0 yapabilirlerdi. Futbolda en sinir olduğum skor 2-0'dır. 3-0 şahanedir. 2-0'dan 2-2'ye, 2-0'dan 2-3'e çok maç döner.
Beşiktaş bunları atıp maçı kopartabilecekken Tolunay Kafkas ofansif orta sahaları alarak önde basmaya başladı.
Acaba Beşiktaş'ın son dakikaları yine mi sıkıntılı olacak derken aynen öyle oldu. Bilic ve oyuncuları, bu durumu iki yıldır aşamıyor. Pozisyonlar vermeye başladılar, golü de yediler. Hatta Karabük adına verilmeyen nizami bir gol var. Beşiktaş bu hastalığı atlatamamış. İkinci yarının 20 dakikasında ilk yarının silik isimleri Sosa ve Demba Ba'nın şovuyla iki gol bulan Beşiktaş, enteresan bir şekilde bu hastalığı yenemiyor.
Bu bir alışkanlık haline geldi gibi. Beşiktaş'ın problemi önde oynarken pozisyon vermesi değil, geride oynarken sıkıntı yaşıyorlar. Çok enteresan bir şekilde böyle. Ne zaman çekilse gol yiyor Beşiktaş. Gelen her top pozisyon ya da gol oluyor Beşiktaş kalesinde.
Neden Demba Ba ve Sosa çıktı tartışılır tabii ki ama Bilic'in hafta içi çok ağır sahada oynanan maçın yorgunluğu nedeniyle çıkardığını düşünüyorum.
Deplasmanda 6 maçın beşini kazanan bir takımdan bahsediyoruz. Bu çok önemli. Hatta kendi sahası olmayan bir takım Beşiktaş. Beşiktaş artık deplasman takımı oldu.

En yüksek not 9 Demba Ba

En düşük not 3 Mustafa

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA