Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Obraniak elini açmasa...

Bir teknik direktörsünüz, rakiple oynuyorsunuz.
Rakip 9 kişi kalırsa diye hesap yapmazsın. Plansız yakalandı. Ama antrenör bir anda üretebilmeli. Ben lider olacağım diye düşünmeli. Ben olsam 9 kişi kaldıktan sonra şöyle devam ederdim: Olcay'ı Demba Ba'nın yanına alırım. Oğuzhan'la Sosa göbek olur, Gökhan'la Kerim'e de sol ve sağ çizgilere basın derim. Oğuzhan'la Sosa merkezde top yapar. Hatta stoperlerden biri bile fazla kaldı. Ersan ile Franco'dan birini alırdım. Beklemiyordu Bilic, şok oldu. Şok olduğu için bu tarz hücuma yönelik bir sisteme dönemedi.
Maç içerisinde ceza sahası içine bir kişi dışında kimseyi sokamadı. 25 saat önceye dön. Fenerbahçe'nin üç santrforu ceza sahası içinde kaldı. Tehdit yoktu. Hatta abartıp dördüncüsü niye yoktu diyorduk. Vermişsin Giray'ın kucağına Demba Ba'yı, tek başına ne yapsın. Çift santrfora dönüp oynamanız gerekiyordu. Rizespor takımında Serkan'ı çıkar, kalan 8 oyuncu savunma yapıyor. Sen bunları açmazsan nasıl olacak? Obraniak elini açmadı, top geçti. Ne oldu, maç 1-1 bitti.
Merak ettim, acaba Mustafa Pektemek'in 30 dakika oynayacak hali yok mu?
Mustafa'nın özel bir durumu var mı, bilmiyorum. Perşembe oynadı. Kulübede olmayacak kadar bir durumu yoksa bu tercih de hatalı.
Bazen 10 kişi kalmak avantaj olur düşüncesi dünyanın en büyük yalanı... Öyle bir şey yoktur. 10 kişi kaldığın zaman handikabın olur, eksiğin olur. Rizespor'un son bölümdeki savunmasında Beşiktaş'ın hatalı oyununun payı var. Motta, Serdar, Franco, Ersan, Atiba... Rakibiniz 9 kişiyken bu oyuncuların hepsi sahadaysa bir yerlerde hata var.
Rizespor bir alt ligden çıkarken neredeyse tüm stat doluyordu.
Mustafa Denizli'yle şampiyon oldukları yıl doluydu. Akşamları zarar ediyormuş kulüp, elektrik masrafı yüzünden. O bile karşılanmıyor.
Böyle başarısız bir sezonda seyirci hemen gidiyor. Fikstürleri zor, dikkat etmeliler.
Son olarak Cüneyt Çakır'ı başarılı bulmadım. Bu hafta yurtdışında teste gitmiş. Onu biraz yorgun gördüm. Kırmızı kartlarda, penaltıda problem yok. İkinci yarıda Olcay'a, ilk yarıda Veli'ye kart verilmemesi yanlış karardı... Gökhan Töre oyuncuyu çekiyor, faulü veriyor ama gülerken kartı vermiyor. Ben bunlara bakarak başarısız buldum.

Obraniak elini açmadı, top geçti. Ne oldu, karşılaşma 1-1 bitti.

Cüneyt Çakır'ı başarısız buldum. Onu biraz yorgun gördüm.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA