Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Teslimiyet!

Trabzonspor ilk yarıda bulduğu iki pozisyonu daha kararlı ve organize değerlendirse sonuç farklı olurdu.

Sorunlarla dolu bir takım Trabzonspor... Kulübün içinde bulunduğu durum, teknik adamın istifası, haftalardır alınan kötü sonuçlar, takımdan ayrılan oyuncular ve böylesi sorunlardan sonra oyuncular arasında hoşnutsuzluk ve özgüven eksikliği. İşte böyle bir durumda Fenerbahçe maçına çıkan Trabzonspor, maç süresince ne savunmada ne de hücumda organize olabildi... Maça Fenerbahçe agresif ve baskılı başladı. Topun olduğu her yerde rakibe baskı yaptılar ve kazandıkları toplarla özellikle Gökhan Gönül ve Nani'nin bulunduğu kenardan atak girişimlerinde bulundular. Maçın ilk 11'leri açıklandığında Trabzonspor'un en yumuşak karnı, Alper'in olduğu sol kenardı. Çünkü Alper, genç ve henüz yeterli düzeyde değil. Bir de önde oynayan Erkan, Gökhan Gönül'ü takip etmediği için sıkça 2'ye 1 yakalandı ve bunun sonucunda iki sarı karttan oyun dışı kaldı.
İlk yarı daha farklı bir skorla bitebilirdi. İlk yarıda Trabzonspor'un iki kez rakibi eksik durumda yakaladığı iki pozisyon var. İlkinde Mehmet Ekici daha önce N'Doye topu verse kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kalma şansı vardı. İkinci pozisyonda ise rakibi 3'e 2 yakaladıkları durumda daha kararlı ve organize olsalardı golü bulabilirlerdi.
İkinci yarı ise Mehmet Ekici ve Özer dışarı alındıktan sonra oyuna giren iki oyuncu Aytaç Kara ve Yusuf Erdoğan oldu.. Bana göre Sadi Tekelioğlu, 1-0 yenik durumdayken üçlü savunmaya dönüp, 5'li orta olanla oyuna başlasa daha akılcı bir tercih olurdu. Çünkü zaten hücumda önemli yetersizlikleri olan bir takım Trabzonspor. İkinci yarı uzun bir süre Fenerbahçe ceza alanına kadar bile gidemedi. Çünkü defansif oyuncuları tercih etti. Erkan'ın yerine Salih Dursun'un oyuna girmesi 1-0'lık skora razı olmak değil mi? Marin ve Cardozo gibi iki hücumda etkin oyuncunun kenarda bekletilmesi bana göre son derece yanlış. Eğer amaç puan almaksa bazı riskleri de oyunda almak gerekir. Daha çok savunma ağırlıklı oyuncuları sahaya sürdüğünüz zaman ikinci gole de engel olamazsınız. Yenilen ikinci golde Nani'nin yaptığı ortaya Fernandao kafayı vurduğu zaman, Trabzonspor ceza alanı içerisinde beş bordo-mavili oyuncu vardı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA