Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Önümüz açık

Arnavutluk maçından sonra Moldova karşısında da farklı bir skorla alınan 3 puan... İki maçtan çıkardığımız altı puanla grubumuza mükemmel bir başlangıç yaptık. Artık Haziran ayında önce Fransa sonra da İzlanda ile oynayacağımız maçlar büyük önem taşıyor. Görünen o ki rakibimiz İzlanda olacak. Arnavutluk maçına göre farklı bir 11 vardı sahada. Orta olanda Mahmut'un yanında Doğukan, önde Burak ve Cenk çift forvet, Hakan Çalhanoğlu solda, Deniz Türüç ise sağda forma giydi.
Oyunun ilk 20 dakikalık bölümünde Moldova beklenildiği gibi kendi alanında savunma yaptı ve herhangi bir hücum girişiminde bulunmadı. 20. dakikadan sonra Hakan Çalhanoğlu, Burak'a yakın oynarken, Cenk ise sola doğru geldi ve Milliler hücum aksiyonlarını artırdı. Hakan'ın çevirdiği topta Hasan Ali perdeyi açtı. Yine Hakan Çalhanoğlu'nun hızlı atak girişimiyle başlattığı akında Burak Yılmaz'ın pasıyla Cenk farkı ikiye çıkardı.
Orta alanda Mahmut, dünkü maçta takımına en fazla katkı yapan oyuncuların başında geldi. Çünkü yaptığı presle, Moldova atağa çıkarken kaptığı toplar bizim yakaladığımız pozisyonların başlangıcı oldu.
İkinci yarıda ise 2-0'ın verdiği özgüvenle Milli Takım çok rahat bir oyun ortaya koydu. Burak penaltı kaçırsa da ardından gelen iki golle Ay-Yıldızlılar farka koştu. Girilen pozisyonları düşündüğümüzde çok daha farklı tarihi bir skor ortaya çıkabilirdi. Milli Takım, Şenol Güneş yönetiminde çok iyi bir hava yakaladı. Oynayan ve kenarda bekleyen futbolcularımızı göz önüne getirdiğimizde çok zengin bir kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum. Aynı konsantrasyonla önümüzdeki maçlarda mücadele gücümüzü sahaya yansıttığımızda Avrupa Şampiyonası'na gideceğimize inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA