Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Newton Beşiktaş’ı analiz etmemiş!

Sorunlarla dolu iki takım. Beşiktaş maçın başlangıcında kendi alanında oyunu kabul eden bir stratejiyle başladı. Trabzonspor ise geçen sezondan farklı bir yapı ve özellikle önde Sörloth gibi sırtı kaleye dönük oynamayı bilen, top saklama yeteneği olan bir forvet oyuncusundan yoksun... Bir de orta alanda yanlış bir oyuncu seçimi. Çünkü geçen yıl anlaşılan o ki teknik adam Eddie Newton, Beşiktaş maçını analiz etmemiş. Çünkü o maçta Kamil Ahmet orta alanda görev yaptı ve de maçın Trabzonspor lehine oluşmasının en büyük nedenlerinden biriydi. Topun sizde kalması çok önemli ama ilk yarı uzun bir süre top Trabzonspor'da olmasına rağmen geriye ve yana oynama yanlışlığına düştüler. Bir de orta alanda geçen yıl Yeni Malatyaspor'dan büyük umutlarla gelen Guilherme, aldığı her topta yana ve geriye oynadı. Abdulkadir Parmak ve yeni transfer Flavio mücadele güçleri yüksek iki futbolcu, oyunu yönlendirmesi gereken ise Guilherme ama o da üretkenlikten çok uzak kaldı. Önde Sörloth'un yokluğunda Ekuban, sol tarafta kendisinden çok şey beklenen Nwakaeme ve sağda Abdülkadir Ömür üretkenlikte olmadığı için pozisyon bulmakta yeterli olmayan bir takım.
Ligin ilk maçı kendi sahanızda büyük maç ama büyük karşılaşma beklentisinde olanları hayal kırıklığına uğratan bir görüntü oldu. Trabzonspor için görülen o ki, sorunlar bir hayli çok. Geçen yılla bu sezon arasında oyuncu kalitesi olarak da çok büyük farklar var. Stopere ve orta alanda yaratıcı oyuncuya gereksinim duyuluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA