Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Güneş için başka söze gerek yok

Milli Takım, Hollanda'dan sonra bir destan daha yazdı. Başarı nasıl geldi. Neleri doğru yaptık
Hollanda gibi dünya futbolunda ekol bir ülke karşısında kendi sahamızda 4-2'lik bir sonuçtan sonra grubun bizimle birlikte favori takımı Norveç'e karşı farklı skorla alınan 3 puan Milli Takım'ın seviyesini gösteriyor. Çok genç, deneyimli ve alternatifli bir kadroya sahibiz. Maç süresince, saha içi yardımlaşma üst düzeydeydi. Verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışan ve paylaşma duygusu üst düzeyde bir Milli Takım gördük. Maçın başında bulduğumuz gol, moral ve motivasyonun tavan yapması açısından önemliydi. Topa daha fazla sahip olan taraf Norveç olmasına rağmen öne çıktığımız her atakta gol pozisyonu ürettik.

Şenol Güneş için yorumunuz nedir?
2002 Dünya Kupası'nda Milli Takımımız'a üçüncülüğü getiren bir teknik adamdan söz ediyoruz. Ama Milli Takım'ın o gün gösterdiği performans ve başarı, bir kenara bırakılarak nedense birtakım spor yazarları tarafından acımazsızca eleştirildi. Bizim en büyük yanlışımız bu. Aradan geçen uzun yıllardan sonra Lucescu'nun ayrılmasıyla Ay-Yıldızlılar'ın başına geldi. Önce Avrupa Şampiyonası'na Milli Takım'ı taşıma başarısı gösterdi. Bugün gelinen noktada da Dünya Kupası elemelerinde Hollanda ve Norveç gibi iki güçlü takımı farklı skorlarla yenen bir Milli Takım'ın teknik adamı. Başka söze gerek yok.

En çok kimleri beğendiniz?
Milli Takım, koşullar ne olursa olsun kazanma azmi ve yardımlaşması hep üst seviyedeydi. Yani sakatlıklar ve cezalar nedeniyle birtakım oyunculardan yoksun da olsak kenardan gelenlerin gösterdiği performans tam bir takım olduğumuzun göstergesi. Bana göre en büyük kazanç bu. Ozan diğer isimlere göre attığı iki mükemmel golüyle öne çıktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA