Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

'Ya gidersiniz..' Ya sen gidersen!

Futbol Federasyonu yabancı kaosuna noktayı koydu. TFF'nin son yıllardaki en önemli kararıydı bu aslında.. Çoğu kesim federasyonun bu konuda geri adım atacağını ve yabancıda tekrar bir düzenlemeye gideceğini düşünüyordu. TFF'nin verdiği bu kararın doğru bir adım olduğunu öncelikle belirtmeliyim. Sürecin başından beri geçen Haziran ayında alınan bir kararın ardından bu sürede hesaplarını bu karara göre yapmayan kulüplerin (hepsi değil tabi) son dakikaya sığan isteklerini çok doğru olmadığını ifade etmiştim.
Burada en dikkat çeken olaylardan birisi ise TFF'nin verdiği kararla ilgili topla tüfekle açıklamalar yapan G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav.. Sayın başkan diyor ki, "TFF'nin 'Ben yaptım, bu doğrudur' demesini kesinlikle doğru bulmuyorum. Bu yönetim bizim oylarımızla geldi. Eğer bu tutumları devam ederse, nasıl geldilerse göndermesini biliriz. Bunu TFF Başkanı Demirören'in çok iyi bilmesi ve anlaması gerekir." Yani açık açık tehdit ediyor.

10 YABANCISI NE YAPMIŞ?

G.Birliği'nin kadrosuna bakıyorsunuz 10 yabancı futbolcudan doğru dürüst oynayan 3-4 isim çıkıyor. Cavcav 1978 yılında G.Birliği Başkanı olmuş sonra bir süre ara verip 1981'de tekrar koltuğa oturmuş ve sonrasında hep kalmış.. 30 yıldan fazladır da başkan.. Bu zaman zarfında G.Birliği istikrarlı gitmiş.. Borcu olmamış, iyi rakamlara futbolcular satmış..
Ama büyük bir başarısı da olmamış..
Yani çıkıp "Geldikleri gibi giderler..
Göndermesini biliriz"
lafları 30 yıldır başkanlık yapmış bir isme yakışmıyor. TFF Başkanı Yıldırım Demirören de çıkıp, "30 yıldır başkansın.. Sayın Cavcav siz de artık bırakın da genç isimler gelsin kulübün başına.. Kulüp sizin tekeliniz de mi?" dese ne olacak.. Bazen gerçekten bırakmayı da bilmek lazım.. Her şey denildiği gibi sandıkta bitiyor. TFF için imza toplayıp olağanüstü kongre kararı alınırsa bu var olan kaoslara bir yenisini ekler.. "Bizim dediklerimizi yapmazsınız gidersiniz" söylemi açık tehdittir. "Yaparsanız da kalırsınız" söylemi de bi o kadar çirkindir.

TFF KİME YARANABİLİR?

TFF'nin de hataları, yanlış söylemleri var. Fakat bu kurumun da işi gerçekten zor!. Düşünsenize kimseye yaranamıyor.
Dün destek verenler bugün "Gitmeniz için çalışacağız" diyor.. Dün beraber fotoğraf verenler, bugün akraba hısım işlerini kenara bırakıp sert söylemlerde bulunuyor..
Biraz huzur biraz sukunet artık!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA