Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Önce dik durun sonra konuşun

Her hafta bir hakem faciasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Hatalar, hakemi bitirmeye yönelik demeçler, küfürler derken futbol dünyası yay gibi gerildi. Hakemler, teknik adamlar, futbolcular gergin ve tedirgin.. Bu yüksek tansiyon öyle bir noktaya geldi ki canlı yayında Bilic yayıncı kuruluşun hakem yorumcusu Marcus Merk'e neredeyse kafa göz dalıyor; karşılıklı bir söz düellosu oluyor.. Ülkemizde sizce son senelerde hakem yetişiyor mu? Bu sorunun yanıtı için konuyu daha da derinleştirmek lazım. Bakın her derbi maçta gündeme gelen 3-5 isim var. Derbiyi yönetecek hakemi bulmak hiç de zor değil!. Aklımıza ya Cüneyt Çakır ya Bülent Yıldırım ya Fırat Aydınus ya da Hüseyin Göçek geliyor..
Bu isimlerin dışına çıkıldığı pek görüldü mü? Süper Lig'de görev yapan 30-35 hakem var fakat yoldan geçen birisine sorsanız Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ın, Galatasaray'ın 11'ini size söyler ama 10 hakem say deseniz, sayamaz.. Akla gelenleri de sıraladım zaten size. Hep aynı isimlere görev verirseniz, bırakın maç içinde hatasını düzeltmek için hata yapıp maçı batırmayı, haksız karar verdiği takıma düdük çaldığı bir sonraki maçta durumu kurtarmak için kıyak çeken hakemlerle karşılaşırsınız. İşte son örneği Fenerbahçe'nin maçında düdük çalan Fırat Aydınus. Aydınus, haksız yere Caner'i oyundan atmış.
Siz ona 15 ay Fenerbahçe maçı vermiyorsunuz.
15 ay sonra maç verdiğinizde hakem karantinadan çıkmış gibi geliyor
Kadıköy'e. Bu nasıl bir ruh hali doğurur, kimse bunun hesabını yapmıyor. Aslında 15 ay görev vermeyerek o camiaya mesajınız şu: "Evet bakın hatalıydı, biz onu cezalandırdık, bu yüzden maçlarınıza vermiyoruz."
Camia da rahatlıyor: "Kestik bunun biletini…" diyor. Sonra bu mesajı verdiğiniz Fenerbahçe'nin maçına çıkıyor hakem. Çıkıyor da nasıl çıkıyor, sahada ısınamadan, ürkek adımlarla, bir hafta önce düdüklere kurban gitmiş Fenerbahçe'ye "Aman hatalı karar vermeyeyim" diye… Lafı dolandırmayın, lütfen samimi olun. Öncelikle bu hakemlerin arkasında dik duruyor musunuz? Bunu Merkez Hakem Kurulu yapacak, Türkiye Futbol Federasyonu yapacak.
Her önüne gelen yönetici, başkan maç sonrası hakemlere hakaret boyutuna varan açıklamalar yapmayacak
. Yapan da cezasını çekecek. Öyle ki son zamanlarda bırakın yönetici, başkanları futbolcular bile hakemleri eleştiriyor. Eleştirinin ötesine bile geçiyor. Şampiyonluk kaybedildiği zaman başkan ve yöneticiler faturayı teknik direktör ya da futbolcusuna kesmez.
Bizim memlekette şampiyonluklar hep hakemler, federasyon yüzünden kaybedilir!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA