Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

TFF kampa girsin

"Türk futbolu, marka değerimiz" diye diye bir sezonu daha geride bırakıyoruz... Bol tartışmalı, kavgalı, sancılı bir sezon oldu. '3 Temmuz' süreci sonrası bu oyuna küsen futbolseverler eminim ki bu sezon daha fazlalaştı. Özellikle büyük takımlarımız arasındaki husumet ile yapılan sert açıklamalara her gün bir yenisi eklendi. Bunlar o kadar olağan hale geldi ki ortaya koydukları etki de günübirlik. Çünkü insanlar, futbolseverler artık gerilim istemiyor. Sadece futbol izlemek istiyor ve bunu da ne yazık ki bu sezon çok fazla görme imkanları olmadı.
Şimdi perde kapanıyor... Ben Futbol Federasyonu'nun yerinde olsam iki ay kampa girer, beyin fırtınası yapardım! "Gelecek sezon neler değiştirilmeli, neler farklı olmalı ki ben insanları tribünlere çekeyim. Bu kavgaya gürültüye nasıl son veririm" diye kafa yorardım. TFF uzun vadeli bir plan ortaya koymalı. Biz hala yabancı sayısını tartışıyoruz ve bu konuya henüz nokta bile konamadı. Statlarda nefret çoğalıyor ama seyircisi sayısı düşüyor. Son verilere göre Süper Lig'in ortalama seyircisi sayısı 10 binin altına indi. Bu rakam İngiltere, Almanya gibi ülkelerin ikinci liglerinden bile az. TV başında maç izlenme oranları da düşüyor. UEFA'nın son ihalesinin ardından kulüplerimizin TV gelirleri neredeyse yarıya düştü. Diğer ülke takımlarının gelirleri ise artmaya devam ediyor.

FUTBOL VE KALİTE İÇİN...
TFF hatta Dünya Kupası'na bile katılmasın. Artık geçen her gün değerli. Bu yaz TFF'nin yetkili kurulları kafa kafaya vererek; gerekirse kulüplerle, gerekirse bu işin uzmanları ile bir araya gelmeli. Geniş bir çalışma yapıp, yeni sezona, yeni projeler ve bambaşka bir hava ile başlanmalı. Sadece futbol ve kalite için. UEFA Fair- Play sıralamasında ligimiz 25. sırada. Ekonomik olarak altıncı büyük lig olduğumuzu iddia ederken şu anda ilk 12'ye zor giriyoruz. Ve Avrupa kupaları için bu sezonu kurtardık. UEFA ülkeler sıralamasında ucu ucuna 11. sıradayız. Bu şu demek; 2015'te de Devler Ligi için bir tane direkt kontenjanı kurtarmış olduk. Daha fazla endişe yaşamamak için çok çalışmalıyız. İşte bu açılardan gelecek sezon çok önemli diye düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA