Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

İlle de Avrupa

1- Beşiktaş, Orduspor karşısında iki farklı kazandı ama futbolu sizi tatmin etti mi?
Beşiktaş'ın Avrupa'ya çıkması için çok önemliydi. Bursaspor'un puan kaybetmesi de Beşiktaş'ı bir adım öne çıkardı bu yarışta. Ayrıca Beşiktaş'ın çok farklı psikolojide bir rakibi vardı dün. Orduspor sezon başında çok iyi başladığı ligde, bu yenilgiden sonra iyice zor duruma düştü. O yüzden nasıl başladığınızın değil nasıl bitirdiğinizin önemli olduğunun tipik bir göstergesi oldu Orduspor bu sezon ligde.
Beşiktaş için iyi futboldan ziyade Avrupa şansını arttırmak için kazanmanın önemli olduğunu söyledik. Çünkü Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa'da çizdiği performansdan sonra bu bileti almak daha da önemli. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finali gören bir Galatasaray, Avrupa Ligi'nde finali zorlayan bir Fenerbahçe, Beşiktaş'ın hedeflerini de büyüttü. Gelecek sezon Avrupa'ya gidememek hem sportif hedefler olarak hem de mali anlamda çok geriye düşürecektir yıllardır yarıştığı rakipleri karşısında Beşiktaş'ı. O yüzden Avrupa'ya gidebilmek çok önemli Beşiktaş için. Hele bu sezon da gidemediğini düşünürsek daha da önemli. Bu yüzden dünkü oyunu çok da değerlendirmeye gerek yok.Önemli olan üç puandı. Ama daha da önemli olan bu oyundan çok gelecek sezona taşınacak kadro. Zaten Beşiktaş'a bu sezon yapılan en büyük eleştiri; ligde puan cetvelinde yaptığı dereceden çok sezon başında geleceğe yatırım olarak kullanılan feda kelimesinin, gelinen noktada anlamını kaybetmesi yönündeydi.
2- Şampiyonlar Ligi şansı var mı?
Bunu Beşiktaş'ın alacağı sonuçlar değil Fenerbahçe'nin bugün Kayserispor karşısında alacağı sonuç belirleyecek. Yani Şampiyonlar Ligi hedefi, şansı Beşiktaş'ın kendi maçlarını kazanması kadar Fenerbaçe'nin son 4 maçta neler yapacağına bağlı. Beşiktaş'ın bu anlamda en önemli şansı, ligde şampiyonluk şansından uzaklaşan Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde finale doğru gidişi. Beşiktaşlı futbolcular da "Acaba bu bize ikincilik yolunu açabilir mi?" düşüncesindeler.
3- Devre arasında büyük umutlarla alınan Dentinho için ne diyeceksiniz?
Dentinho'nun şu andaki performansı ile ki, onu çok da fazla izleme şansı bulamadık, herhalde önümüzdeki sezon el sıkışılır ve kendisi ile yollar ayrılır diye düşünüyorum...Çünkü olmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA