Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Alıştığımız Beşiktaş yok

Şenol Güneş ideale yakın bir düzenle çıktı ama aradığı golleri bulamadı. Eksik olan neydi?
İki savunma beki haricinde ideal 11'le sahadaydı Beşiktaş. Sahada nelerin olmadığına bakarken ilk maçı da düşünmek lazım... Kupada ilk maçı özellikle kendi sahanızda kaybetmişken bunun altından kalkmak hiç de kolay değil. Oyunun başlangıcında Beşiktaş baskı yaptı, oyunu ele almaya çalıştı ama pozisyon zenginliği bakımından alıştığımız Beşiktaş değildi açıkçası. Aradığı pozisyonları ancak oyunun son bölümlerinde bulabildi ki bu da skoru bulmaya yetmedi. Dün akşam için Beşiktaş'ın kaderi ilk maçtaki skorla belirlenmişti.

Konyaspor'un Beşiktaş karşısında başarılı olmasını sağlayan neydi?
Konyaspor'un iyi yaptığı şey takım savunması. Hakikaten bunu çok iyi yapıyorlar. Beşiktaş karşısında da oyunu ve skoru tutması bu etkili savunma anlayışından geçiyordu. Son bölümde de Meha ile golü bularak turu garantiye aldılar. Futbolda arada bir oynamak kaleci için hiç de kolay değildir ama açıkça söylemek gerekirse Boyko'nun ilk izlenimleri hiç de olumlu değil. Tabii bir de oynama devamlılığında görmek lazım.

Şenol hocanın Kerim, Tolgay ve Pektemek hamlelerini nasıl buldunuz?
Arayış içindeydi Şenol hoca. Farklı oyuncularla bunları denedi. Burada eleştirilecek ya da şu yerine bu oyuncu girdi denilecek bir durumu yoktu. Tek söylemek gereken şey Tolgay'ı dikkatle izledim. Kupada olmadı belki ama ligin son bölümlerine gelirken Tolgay'ı da kullanılabilir gördüm. Belki dün akşam tek olumlu görebileceğimiz şey Tolgay'ın bir kadro genişliği sağlayacağı...

Beşiktaş büyük moral kaybı yaşadı ama fikstürü Fenerbahçe'ye göre hafiflemiş görünüyor. Sizce mevcut tablonun lig yarışına yansıması nasıl olur?
Ne sağlayacağını bilmiyoruz ama Beşiktaş Avrupa'da ve kupada yok. Kazanacağı tek şey var, elindeki kalan ve en önemlisi olan lig şampiyonluğu... Artık haftada bir oynamak Beşiktaş'a nasıl bir avantaj sağlar, hep beraber göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA