Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Hakemleri bırak futbola bak!

Sadece Beşiktaş için değil, tüm takımlar için söylüyorum; Maçlara hakemler üzerinden değil, diğer faktörler üzerinden bakılmalı. Ancak bu sayede futbol ortamı çok daha sağlıklı olacaktır

Beşiktaş 2016 yılına iyi başlayamadı. Akıllara geçen sezon geldi. Bu konudaki düşünceniz nedir?
Benin her zaman söylediğim bir şey var lig seyri için; İyi başlayabilirsiniz, iyi götürebilirsiniz ama iyi bitirmek bunlardan çok farklıdır. Şimdi hemen hemen bu döneme giriliyor. Beşiktaş'ın yaşanmışlıklardan dolayı daha deneyimli ve çok daha tecrübeli olduğunu düşünüyorum, gerek teknik anlamda kadronun gerekse camianın. Bu sezon benzer bir durumun yaşanacağını tahmin etmiyorum. Yalnız Beşiktaş'ın en büyük zaafı kötü sonuçlardan dolayı çok kolay demoralize olması... Bunu kesinlikle aşması gerekiyor... Eksik maçını kazandığı takdirde Beşiktaş, yine 1 puan farkla lig lideri. Olaya böyle bakmak zorundasınız.

Oğuzhan, Gökhan ve Olcay'daki performans düşüşünü ve takıma etkisini değerlendirebilir misiniz?
Bu bir gerçek; Oğuzhan ve özellikle Gökhan Töre'nin performansında gözle görülür bir düşüş var. Bu ikiliye Olcay'ı da ekleyebiliriz. Çizgilerinin çok altındalar. Bu durumun artık rakiplerin aldığı önlemlerle de bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Ancak yukarıda bahsettiğimiz şey, yani 'İyi bitirmek' tam da burada devreye girer. Son 11 maçlık periyoda girilirken Gökhan, Oğuzhan ve Olcay'daki performans sıçramaları Beşiktaş'a olumlu yansıyacaktır. Yani bu üçlünün formsuzluklarına olumsuz bakmaktansa formda olmalarının Beşiktaş'ı nereye getireceğine bakmak lazım.

Camiada, özellikle stat konusunun futbol takımının önüne geçtiği eleştirileri var... Sizce de öyle mi?
Evet, zaman zaman önem sırası karışabiliyor. Stadınızı açsaydınız ve İnönü'de oynasaydınız bu avantaj olacaktı. Ancak iki maç önce ya da sonra açmanın şu süreçte pek de fazla önemli yok. Bu düşünceyi bir kenara fırlatmak gerekiyor. Şu an için önemli olan Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışı. İnönü'yü bir kez daha değerli kılacak olan da Beşiktaş'ı şampiyon takım olarak karşılaması ve Şampiyonlar Ligi'ne ev sahipliği yapması. Özetle, birinci amaç stadı bu sezona yetiştirmek değil, takımı şampiyonluğa ulaştırmak. Çünkü Beşiktaş kamuoyu, stadın en kısa zamanda biteceğini gördü ve biliyor.

Beşiktaş son dönemde hakemlerden şikayetçi. Buna katılıyor musunuz?
Sadece Beşiktaş için değil, tüm takımlar için söylüyorum; maçlara hakem kararları üzerinden değil, diğer faktörler üzerinden bakarsak futbol ortamı çok daha sağlıklı olacaktır. Evet, zaman zaman yönetimler boşluk bırakıldığı takdirde kendi tanımlamaları üzerinden hak arayışlarıyla gündem oluşturuyor. Ancak Türk futbolunda sağlıklı ortam için herkesin bundan uzak kalması ya da herkesin birlikte(!) hak araması lazım. Buna herhalde futbol ortamı karar verecektir. Futbol ortamı düzenleyicilerin yani federasyonun da bu tip boşluklara mahal vermemesi lazım. Çünkü ne yaparsanız yapın, MHK'yı kime seçtirirseniz seçtirin, isterseniz bizzat kendiniz belirleyin yine bu hakem hataları yaşanacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA