Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Skor aldatmasın

Beşiktaş farkı artıracak pozisyonları harcayıp, geçen haftaki gibi golü yedi ve maçı zora soktu. Bunun sebebi Gomez'in form düşüklüğü mü?
Bunun sebebi sorunun içinde var zaten. Farkı artırıp oyunu bitiremezseniz maç bitmeden rakibiniz hep skorun içinde kalır. Yani hep bir umudu vardır rakibin. Özellikle Tolga'nın penaltıyı kurtarmasından sonra Beşiktaş'ın skoru çok yükselteceği pozisyonlar vardı. İlk yarının son bölümü bana göre çok iyi bir Beşiktaş oyunu ile tamamlandı. Ama farkı 2'den 3'e çıkaramadığı için tabi ki Rizespor oyunda kaldı. Bu da Beşiktaş'ın en büyük problemi oldu.
Gomez ise fizik olarak çok iyi durumda ama pozisyon değerlendirme ve vuruş konusunda sorunlar yaşıyor. Golcülerin bu tip psikolojiye girmeleri doğaldır. Ama dünkü maç için kaçırdığı gollerle değerlendirirsek, "Gomez yeterli seviyede değildi" diyebiliriz. Ama bu fizik düşüş olarak değerlendirilemez. Büyük resme bakarsak Beşiktaş'ı beğendiğimi söyleyebilirim. Evet 2-1'e yakalandı belki ama farkı 4'e 5'e çıkaracak fırsatları da yakaladı.
Tolga'nın formundaki yükseliş Boyko ile açıklanabilir mi?
Bazı oyuncular kendine güvenerek bazıları da rekabetle form tutarlar. Görüyoruz ki Tolga rekabetle üst seviyeye çıkan oyuncu tipi. Ama dünkü oyunda özellikle son dakikaya kadar rakibin sıfırda kalmasında Tolga'nın büyük emeği, iyi oyunu vardı. Yani zaman zaman taraftar ona sitemde bulundu ama gördüğünüz gibi bugün tekrar ayağa kalkmış ve Beşiktaş'ı yarışta taşıyan bir Tolga var.
Kerim Frei için geçen hafta 'Dakikaları artarsa Beşiktaş için faydalı olur' demiştiniz. Quaresma'nın yerine oynayan Kerim'i nasıl buldunuz?
Ben dün üç kişiyi çok beğendim... Özellikle ilk yarıda. Oyunu çözen, kalitesini gösteren Sosa...Çabukluğu ve buna bağlı olarak etkili oyunu ile Kerim Frei. Ve sakatlanıp çıkana kadar Oğuzhan. Bu üç oyuncu ilk yarıda çok fark yarattılar. Kerim de yorulana kadar belki de sahanın en iyisiydi. Quaresma ve Gökhan'ın yokluğunda Kerim 'Ben varım' dedi. Yarın belki ilk 11 olmasa da bu oyunu ile Güneş'in ilk tercihi Kerim olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA