Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Bir Kadıköy maçı izlemedik

Maçın bütün hikayesi aslında Kayseri 10 kişi kalınca başladı. İlk devrede Fenerbahçe, bir Kadıköy maçı senaryosunu izlettiremedi

- Fenerbahçe, 10 kişi kalan rakibine karşı son ana kadar maçı koparamadı. Sizce bunun nedeni nedir?
Sarı-lacivertli takım, geçmiş maçlarıyla kıyaslayınca coşku, tempo ve oyun anlayışı olarak rakibi Kayserispor'a Kadıköy'de olduğunu pek fazla hissettiremedi. Tabii ki bunun birçok sebebi olabilir: Avrupa kupası ve lig takvimi, az da olsa Mehmet Topal'ın dinlendirilip Kadlec'in ilk 11'de oyuna başlaması... Şu bir gerçek ki, karşılaşma 11'e 11 giderken zaten üretkenlikten çok uzakta bir ilk devre izledik. Tabii ki bütün maçın hikayesi aslında Kayserispor 10 kişi kalınca başlamış oldu.. Mücadelenin ilk devresinde sarı-lacivertli takım, bir Kadıköy maçı senaryosunu bizlere izlettiremedi.

- Nani'nin performansı çok tartışılıyor. Siz Portekizli futbolcunun dünkü performansını nasıl yorumluyorsunuz?
Sadece bu haftada değil, bir süredir çizgisinin çok altında bir Nani izliyoruz. Tabii ki bunun sebebinin cevabını vermek çok kolay değil ama şu bir gerçek ki adam eksiltmede, oyun etkinliğinde, topun olumlu kullanımında etkili bir Nani yok. Süper Lig'de ilk yarının ortalarından sonuna kadar çok iyi Nani performansları izlemiştik. Portekizli futbolcunun şu anda o performansının çok altında olduğunu açık bir şekilde görüyoruz. Tabii Fenerbahçe'nin bu final maçlarında oyunu çözme bakımından onun performansına çok ihtiyacı olacak. Bu açıdan Nani'nin gerçek performansına kavuşması sarı-lacivertli takım adına hayati önem taşıyor. Üç kulvarda birden giden Fenerbahçe'nin sezonun kalan bölümünde her oyuncusundan maksimum fayda alması şart.

- Son olarak Galatasaray ve Fenerbahçe'nin dünkü maçlarının ardından gelecek hafta oynanacak derbi hakkında neler söyleyebiliriz?
Bugünkü (dünkü) maçlar üzerinden bu derbiyi değerlendirmek doğru olmaz. Haftalık performanslarla da değerlendiremezsiniz. Bu tür büyük maçları takımların isimleri ve tarihleri oynar. Bunun birçok örneğini gerek Türkiye'de olsun, gerekse Avrupa'da geçmişte çok sayıda gördük. Tabii ki bu sene Fenerbahçe oyun ve puan olarak çok önde ama belli olmayacak tek şey Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin nasıl bir skorla biteceğidir. Çünkü Galatasaray, bütün sezonunun vebalini bir galibiyetle taraftarına unutturmak isteyeceği bir karşılaşmaya çıkıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA