Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Son yarım saatteki oyuna evet!

Maç 1-1 bitti tamam... Artısı, eksisi herkes yorum yapacak... Yalnız ben önce şunu yapacağım; maç oynanırken Sporting'in attığı gol gösterildi, sonra kaç defa gösterildi. Halftime'da kaç defa gösterildi, maç bittikten sonra kaç defa gösterildi. Aynen Beşiktaş'ın attığı gol... Kardeşim sen yayın yapıyorsun, maçta topu topu iki gol var. Bunu seyircilere gösterin. Bir futbol maçının hedefi goldür. Bu heyecanı yense de atılsa da hani bir laf var ya "Yensen de yenilsen de" insanlara yaşatın. Ama bizim Trt 1700'lerde kaldığı için bunu düşünme şansı yok. Büyük ihtimalle yönetmenin ya da makina dairesinde çalışanın mesaisi bitmiştir, resmi daireler ya. Ama benim vergilerimle maaşlarını alıyorlar. Gelelim maça... Son yarım saatteki Beşiktaş'a evet... Ondan evvelki Beşiktaş'a hayır... Yanımda futboldan anlamayan biri var, televizyondan maç seyrediyoruz bana diyor ki, "Bu beyazlar hücum ederken (yani Beşiktaş) siyahlılar kale önünde fazlalar." Ama o siyahlar gidiyor beyazların kalesine gol atıyorlar. Beyazlardan da adam orada yok. Yani futbolu yazmak için fazla da ulema olmaya gerek yok. Şimdi size başka bir şey anlatacağım; Beşiktaş'ın stoperlerinden birisi Ersan.... Ersan kardeşim kafanı bayan kuaförüne mi yaptırıyorsun erkek kuaförüne mi bilmiyorum. O saçı papağana mı benzettin tavus kuşuna mı onu da bilmiyorum. Benden sana bir tavsiye zaten sürekli hata yapıyorsun saçın böyle olunca daha fazla göze batıyorsun. Halbuki normal bir traş olsan seni tanımayanlar "Bu hatayı kim yaptı" diye soracaklar. Ama bu saç yapınla damgalı bir futbolcu oluyorsun. Gel sen saçlarını normale döndür, futbolunu da biraz düzelt. Dakika 90... Yandan bir tabela kalkıyor Quaresma'ya... Sevgili Şenol Güneş ya Quaresma'yı daha evvel oyundan al ya da o dakikada alma. Quaresma 2-3 gol atmışsa alkışlatmak için alman normal ama o dakikadan sonra Quaresma'ya ders mi veriyorsun yoksa kafanda başka bir şey mi var, merak ediyorum. Beşiktaş, son yarım saat hariç iyi oynamadı. 1-1'lik sonuç kötü mü? Hayır, iyi... Çünkü grup maçı. Sen rakibinin sahasına gittiğinde aynı şekilde ona cevap verme şansın var. Ama merak ettiğim başka şeyler de var. Öyle ya da böyle Beşiktaş Kupa2'de mücadele ediyor yani küme düşmeye oynamıyor, üst düzey top oynuyor, hani seyirci? Olimpiyat Stadı... Bana sorsanız "Gider misin?" diye gitmem. O zaman yöneticiler, hiç olmazsa Avrupa maçlarında daha başka şartları zorlayamazlar mı? Veya kulübümü çok seviyorum diyen Beşiktaş seyircisi iki eli kanda olsa bu stadı hiç olmazsa böyle bir maçta yarı yarıya doldurmaz mıydı.

F.BAHÇE'NİN YOLU AÇIK AMA...

İki gündür üç Türk takımı Avrupa maçı yapıyor. En fazla Avrupalı F.Bahçe. Eğer Perreira futbolcularla arasındaki sorunları hallederse, F.Bahçe yalnız Türkiye'de değil Avrupa'da da iş yapar. Peki nasıl yapar? Şu cümle çok net; teknik direktör futbolcularıyla "kişilik" mücadelesine girmeyecek. Eğer F.Bahçe takımında sakat yoksa Van Persie, Nani, Diego, bunları yazarsın tahtaya sonra diğerlerini etrafına süsler takımı sahaya sürersin. Ama sen bu köşe başlarında sidik yarışına girersen senden de bir halt olmaz, takımından da. Rakip sahaya çıkarken rakibinin oyuncularına bakar ve yukarıda yazdırdığım isimleri tutmaya çalışır. F.Bahçe'ye Fernandao da faydalı olacaktır. Ama onu rakip takımlar gol atınca tanırlar! Van Persie, Diego veya Nani psikolojik olarak zaten rakibi eksiltir. Sen bu futbolculara gerekli direnci, gerekli kondisyonu vermezsen ve bu futbolcular sahada yürürse o da senden sorulur teknik direktör olarak. 2-0 olana kadar rakip var, F.Bahçe yok! Ama ondan sonra maçın büyük bölümünde Fener var rakip yok! Bakınız; dakika 86 kale sahasına doğru bir top yöneliyor kaleci Fabiano topa çıkıyor, ölümüne yumrukluyor topu. Kaleci dediğin işte böyle çıkıp herkesi dağıtacak, topu uzaklaştıracak. Bu kaleci hem kendi oynayarak hem de saçma sapan beyanatlar vererek, doğru dürüst kalecilik yapmayan Volkan'ı da Fener'e kazandıracaktır. Rekabet başarı getirir. F.Bahçe dün gece ilk yarım saat hariç güzel futbol oynayarak 1 puanı aldı. 3 puan da alabilirlerdi. F.Bahçe'nin Avrupa'da da Türkiye'de de önü açık görünüyor. Yeter ki teknik direktör bazı oyuncularla "kişilik" mücadelesine girmesin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA