Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sneijder'den başkası!..

Galatasaray çok önemli bir eşiği Sneijder'in akıl dolu vuruşla attığı altın değerindeki golle atladı. Galatasaray kazanırken Real Madrid maçının ikinci yarısında sergilediği futbolun yanından bile geçmedi. Karabük'te maçı canlı izleyen taraftarlar ile tv başında takip eden taraftarlar her halde soğuk terler döktüğü gibi tansiyonları da çıkmıştır. Oyunun başlangıcından itibaren tüm koşullar Galatasaray'ın iyi oynaması adına lehineydi. Zemin güzeldi. Karabük bırakın saldırmayı ısırmıyordu bile. Topa hakimiyet Galatasaray'ın elindeydi ama fizik güç olarak tüm enerjinin Real maçında boşaldığı ve yeniden şarj olmadığı maç boyu sahaya yansıdı.
Fatih Terim'in futbolda "Kazanan takım bozulmaz" ilkesine ihanet etmesi yani Real'i yenen kadrodan Umut'u kesip Burak'a forma vermesi hem adaletsizdi hem de Galatasaray'ın hücum yönüne olumsuz yansıdı. Madrid'de gördüğü karttan sonra rövanşta oynamamanın Burak'ı olumsuz etkilediği çok netti. Çünkü Burak zihinsel ve fiziksel olarak sahada yoktu. İlk yarıda Drogba'nın önüne bıraktığı topa sol ayağının üstüyle aşırtma vuruş yapması gerekirken fizik kurallarına aykırı olarak sağ ayağıyla vurmaya çalışarak golü kaçırdı. İkinci yarıda da maçı koparacak ve gözü kapalı atacağı golü pozisyona hazır olmadığından kaçırdı. Bir pozisyonda topu Drogba'ya ortalamayıp sıfırdan kaleye şutlaması sorumsuzluktu.

DROGBA 10 NUMARA GİBİ...

Galatasaray'da savunma dört dörtlük oynadı. Muslera dikkatliydi. Gökhan- Semih riske girmedi. Eboue ve özellikle Riera pozisyon hatası yapmadı ve kazandıkları topları akıllı kullandı. Orta alanda Melo yine çalışkandı. Drogba bir golcü gibi değil liderlik kimliğiyle 10 numara gibi oynadı, Sneijder'in attığı gol öncesi duvar pası sonrası Hollandalı'ya verdiği pasın şiddeti ve isabeti mükemmeldi. İddia ediyorum, Sneijder'den başkası o golü atamaz; topla birlikte auta çıkardı. Sneijder dengeli bir vücut yapısına sahip olduğundan rakibin temas ettiği topun kendisinden kurtulmasına izin vermedi ve akıllı bir gol vuruşu yaptı.
Bir uyarı: Galatasaray'da kazanılan frikiği atacak oyuncular belli olmalı, herkes topun başına geçmemeli. Fatih hoca bu krizi çözmeli.
Not: Hakem Abitoğlu'nu kutluyorum, örnek olacak bir yönetim sergiledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA