Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Mancini'de aidiyet duygusu olmaz

Galatasaray yönetimi, Fatih Terim ile ilgili bir karar aldı ve Türkiye'nin en çok şampiyonluk yaşamış, en çok kupa kaldırmış, en kariyerli hocasıyla yollarını ayırdı. Doğru mu? Yanlış mı? Bunu zaman gösterecek. Ancak Galatasaray yönetiminin aldığı karardan sonra Fatih Terim'i ısrarla itibarsızlaştırmaya çalışmasını aklım almıyor. Bu kin ve öfke neden?
Acaba Terim'i gönderme kararı verenler vicdan olarak rahatsızlık mı yaşıyor?
Divan toplantısında yılların tecrübesi Özkan Olcay'ın söylemlerinden, Hürriyet'e yaptırılan Mancini röportajındaki İtalyan hocanın sözlerinden Galatasaray yönetiminin kendilerini taraftar ve camia önünde aklama çabası içinde olduklarını gözlemliyorum.
Mancini bakın ne diyor: "G.Saray'ın çalışanıyım. Başkana karşı rahatsızlığım olsa bile telefona çıkarım..."
Mancini'nin bu yorumu, "Parayı veren düdüğü çalar" sözüne tam uyuyor.
Kaldı ki; Mancini böyle düşünebilir. Çünkü İtalyan hoca için bugün G.Saray vardır, yarın başka kulüp olur. Mancini'den Galatasaray'la ilgili "Aidiyet" duygusu içinde olması beklenemez.
Terim'in 1 Temmuz 2011'de imza töreninde dile getirdiği, "Bu imza sadece formalitedir. Fatih yuvasına dönmüştür. Asıl cümle budur" sözünü Mancini'den beklemek hayaldir. Çünkü Terim Galatasaraylıdır, Galatasaray divan üyesidir.
Üstelik Terim, Milli Takım sonrası Galatasaray'da göreve başladığından itibaren Türkiye'de sadece Milli Takımı ve Galatasaray'ı çalıştırmıştır.
Galatasaray'ın hızla marka olduğu dönemlerde Terim isteseydi ve içinde Galatasaray'a karşı yaşattığı "Aidiyet" duygusunu öldürseydi, Fenerbahçe, Beşiktaş hatta Trabzon'dan gelen teklifleri kabul etmez miydi? Ama etmedi.
Bugün, "Ben Galatasaray'ın bir çalışanıyım" diyebilen Mancini yarın ülkesine dönse ve Türkiye'den bir başka kulüpten yüksek ücretle teklif alsa gelmez mi? Tabii gelir.
Çünkü Mancini gerçek bir "Eleman", onun Galatasaray'la ilgili "Aidiyet" duygusu olmaz. Türk milli marşını söyleyen Beşiktaş'ı, F.Bahçe'yi çalıştıran, şimdi Bursa'da olan Daum en güzel örnektir.
Ayrıca Mancini'nin bu kadar konuşmasına da bir anlam veremedim. İtalyan Hoca'nın balık mı, tavuk mu olduğunu henüz görmedik. Başarılarına daha tanık olmadık. Galatasaray'a gelen en kariyerli yabancı hoca Rijkaard bile ilk röportajında bu kadar laf etmedi.

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR

G.Saray yönetimi Mancini'yi vitrine çıkararak aklınca hem Terim'i unutturmaya hem de kendi vicdanlarını rahatlatmaya çalışıyor. Ünal Başkan ve yönetimi, Terim'e karşı başlattıkları savaşı kazanıp kazanamadıklarını bilmedikleri için başı kesilmiş tavuk gibi çırpınıp duruyor. Bu davranış aslında, "Ya Mancini ile başarılı gelmezse" korkusunun bir göstergesi.
Terim henüz konuşmadığı için stratejisi olmayan yönetim tek taraflı kavgada "Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış" hesabıyla hareket ediyor. Yazık.. Galatasaray yıpranıyor. Bu kavga hiç hoş olmuyor. Asıl olan Galatasaray ise camianın büyüklerinin kavgaya bir son demesi gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA