Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Aysal'ın hedefleri ve UEFA kriterleri

Hedefi olan liderlere lazım olacak bir atasözünü paylaşayım: "Rüzgara hakim olamıyorsan yelkenlerini ona göre ayarla.. Unutma ki; hayat karşılaştığın güçlüklerle değil, gemiyi limana getirip getirmediğinle ilgilenir." Bu söz Türkiye'deki özellikle futbolda büyük kulüplerin başkanları, yöneticileri ve teknik adamları için geçerlidir.
Gemi limana yanaştığı sürece 'kriz' çıkmaz. Başarı geldiği sürece övgü ve alkış eksik olmaz.
Rüzgar nasıl ve ne yönden eserse essin azgın dalgalarla ilgilenmez, geminin limana yanaşıp yanaşmadığına bakar.
Bunu neden yazdım?
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal camianın alışmadığı bir başkanlık sergiliyor. Geldiği ilk günden beri koyduğu hedeflerin arkasında duruyor.
Yılı kurtarmak yerine kalıcı başarı hedeflerine yelken açıyor.
Başkan Aysal'ın Galatasaray Dergisi'nin Şubat sayısına hedefleriyle ilgili yaptığı açıklamalara konu başlıklarıyla bakalım:

2014'TE HEDEF SÜREKLİLİK
"Planı olmayan bir hedef, basit bir arzudan ibarettir. Bir kulüp niçin var? Vizyonu ve misyonu nedir? Atılan adımlar, yapılan işler 10 yıl, 20 yıl, sonrasının başarıları açısından önemli mi? Bu ve buna benzer hayati sorular 'Bu hafta maçı alır mıyız?' sorusunun gölgesinde kalıyor. Yönetim olarak attığınız adımları uzun vadeli bir yol haritasının birer etabı olarak düşünmüyorsanız, böyle bir yönetimden istikrarlı başarılar, uzun dönemde büyük zaferler beklemeniz 'İyi niyetli bir arzu'dan öteye geçmez.
2013 yılını taraftarımızın ve camiamızın o eşsiz Galatasaraylılık duruşunu sergilediği bir yıl olarak hatırlayacağım.
2014 yılını ise başarıda süreklilik temellerinin atıldığı yıl olarak dilerim hatırlarız."

GALATASARAY GENÇLEŞTİ

Galatasaray Başkanı bizzat kendi yönettiği ara transfer döneminde geleceğe dönük hedefi olan yerli-yabancı genç oyuncuları takıma aldı. Yaşları dahil kim bu isimler? Alex Telles (21), Lucas Ontivero (19), İzet Hajroviç (22), Salih Dursun (22), Umut Gündoğan (23), Koray Günter (18), Oğuzhan Kayar (18), Veysel Sarı (25). Bu kadroya altyapıdan gelen 18 yaşındaki Emre Can Coşkun, ve İbrahim Coşkun ile 19 yaşındaki Berk İsmail Ünsal'ı da katarsak Galatasaray'ın kadrosunun bir hayli gençleştiğini görürüz. Şimdi kamuoyunda "Bu oyunculardan kaçı oynar?" sorusu var. Hajroviç, Lucas, Veysel, kiralık olan Burdisso, Telles, Salih Dursun, Koray Günter kadroda yer bulacaktır.
En önemlisi bu isimler Galatasaray'da rekabeti körükleyecektir.
Çünkü Mancini, Başkan Ünal Aysal'a, "Ben iki takım yaratmak istiyorum. Her mevkinin iki oyuncusu olması takım içi rekabeti yukarı doğru tırmandırır" yorumunda bulunmuş. Bir takım devre arası 'bir takım' kadar oyuncu transfer eder mi? Şaşıranlar da var, tepki koyanlar da.

7 MİLYON EURO'YA GERİ ALIRIZ

Başkan Ünal Aysal'a bu soruyu sordum bakın ne dedi: "Her transferi uzman ekiplerimizle ve Mancini ile birlikte yaptık. Mancini geldiği gün ısrarla, 'Bana Telles ve Hajroviç'i alın' dedi. Biz daha fazlasını yaptık. Çünkü 2014-2015 sezonunda Türkiye'de de UEFA kriterleri uygulanacak. Artık UEFA tarafından mercek altına alınacaksınız. UEFA kriterlerinin denetimi altında artık kafanıza göre transfer yapamayacaksınız.
En fazla bir veya iki oyuncu alabilirsiniz.
Biz hedeflerimize ve bütçemize uygun genç, yetenekli gelecek vadeden oyuncuları aldık. Bu oyuncuların birçoğu göreceksiniz bir başka kulübe gitmek istediklerinde Galatasaray'a para kazandıracaklardır. Örneğin Dortmund, Koray Günter'i bize verirken sözleşmeye '7 milyon EURO'ya geri alırız' şartını koydu."
Son sözümü ünlü yazar Montaigne ile bağlayayım: "Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA