Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

TFF zemin ve ışıklara el atmalı

İngiltere'de, Almanya'da, İspanya'da takımlar müthiş kaliteli zeminlerde oynuyor. İyi futbolun sahaya yansımasına, kaliteli oyuncuların ön plana çıkmasına sorunsuz zeminler katkı sağlıyor.
Bizim Süper Lig'de "Zemini iyi" diyebileceğimiz çok az stat var.
Bursa'nın, Sivas'ın zeminleri için adeta "Bal dök yala" tabirini kullanabiliriz. Bu statları Ankara 19 Mayıs ve Eskişehir Atatürk Stadı izliyor. Sivas-Bursa kupa maçı öncesi 4 Eylül Stadı'nın zemini kontrol ettim ve hayran kaldım. Yılın 5 ayında eksi derecelerde yaşayan Sivas'ta böyle stat olur mu? İşi bilirsen olur.
Sivas stat sorumluları, Ekim ayı sonundan itibaren geceleri eksiye düşen ortamda zeminin ısıtma sistemini açıyorlar ve Mart sonuna kadar hiç kapatmıyorlar.
Isıtma sistemi, derece 18'in altına indiğinde hemen çalışıyor. Zemin de buz tutmuyor. Sivaslı yöneticiler, "Kötü zeminde sakatlanan oyuncu geri geç dönüyor.
Ayda belki 30 milyar lira elektrik parası ödüyoruz.
Çünkü oyuncu sağlığı bizim önemli"
diyor.
TFF iyi futbol adına önce kulüplere zemin testi yapmalı.
Ayrıca ışıklandırma sistemlerini standarda kavuşturmalı. Statların ışıkları öyle yetersiz ki; maçları izlerken hem futbolcuları hem de gölgelerini izlemekten usandık.
TFF zemin ve ışık konusuna el atıp standarda uymayan kulüplere ciddi yaptırımda bulunmalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA