Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kıssadan hisse... Abdullah Avcı

Galatasaray yönetimine Güneş-Pereira farkından dolayı "Kıssadan hisse" alın diyorum.. Yeniden yapılanmaya ve yeni transferlere mevcut yönetim mi karar verecek, yoksa Sportif AŞ'nin başına gelecek isimler mi yönlendirecek bilemem ama kararı kim verecekse Galatasaray'ın başına gelecek teknik adam eğer Lucescu olmayacaksa mutlaka yerli bir isim olmalı.. Benim yerli adayım; Abdullah Avcı'dır.. Başkanlığını Göksel Gümüşdağ'ın yaptığı Başakşehir Futbol Takımı, Türk futboluna "Proje takımı" olarak ciddi bir örnektir. Abdullah Avcı'nın oluşturduğu Başakşehir takımı, Galatasaray'ın efsane başkanlarından Alp Yaman'ın dile getirdiği, "Büyük düşünmek pahalı düşünmek değildir" sözünün tam karşılığıdır.. Göksel Başkan'ın belirlediği bütçeyle Abdullah Avcı hedef olarak Başakşehir'i, "Pahalı olmayan ama büyük düşünen" bir takım yapmıştır. Abdullah Avcı'nın elindeki "Oyuncu tarama" ekibi mükemmeldir. Hedefi olan, başarıya aç, iş ahlakı yüksek oyuncular grubunu Avcı bir araya getirmiştir. Büyük kulüplerden dışlanmış oyuncular yaşadıkları travmayı Başakşehir'de atlatmış ve kaliteli dönemlerine geri dönmüştür.
Ben Galatasaray'ın başına Abdullah Avcı'nın getirilmesini öneriyorum ama son söz öncelikle Göksel Gümüşdağ ile Abdullah Avcı'ya aittir. Eğer Galatasaray yönetimi Avcı'yı düşünüyorsa ve birliktelik sağlanırsa anlaşma, "Anahtar teslim" olmalıdır. Abdullah Hoca insan olarak herkesin sevdiği ve saygı duyduğu bir karakterdir. Oyuncu grubunu tıpkı bir Şenol Güneş gibi "Aile" yapabilecek davranışa sahiptir.. Kendini sürekli yenileyen Abdullah Avcı Galatasaray'dan gönderilmesi düşünülen bazı yerli ya da yabancı isimleri de ayağa kaldıracak bilgi, birikim, tecrübeye sahiptir. Üstelik Galatasaray'da krizlerin nedeni olmaz aksine çözümlerin başmimarı olur.. Abdullah Avcı'nın son yıllarda yakaladığı istikrarda ne yazık ki yeterince medya desteği ve taraftar gücü yoktur. Galatasaray'ın yeniden yükselişi taraftar ve medya gücü sayesinde Abdullah Avcı ile daha kısa sürede olur. Yeter ki; yönetim masaya oturduğunda Abdullah Avcı'ya "Bütçemiz şu kadar.." gibi samimi sözler versin ve Florya'yı tamamen kendisine teslim etsin.. Çünkü Abdullah Avcı, Florya'nın havasını, suyunu çok iyi bilir.. Galatasaray'ın 4 yılda kazandığı üç şampiyonlukta yerli hocaların imzası olduğunu hatırlarsak Galatasaray yönetiminin "Mancini.. Prandelli" gibi yabancı hocalara yatırım yapmaya kalkması büyük ve pahalı bir hata olur.

AİDİYET DUYGUSU...
Abdullah Hoca Türkiye Ligi'ni yakından biliyor. Oyuncu profillerini ve takımların oynama şeklini ezbere tanıyor. Yabancı hoca gelecek, Türkiye'ye tanımaya çalışacak. Galatasaray'ı kasetten çözmeye yönelecek. İşler iyi gitmediğinde, "Yerim dar" diye mazeret üretecek ve tazminatını alıp gidecek. Ayrıca yabancı hocalarda çalıştırdığı takımlarla ilgili asla bir aidiyet duygusu oluşmuyor. Yerli hocalar kulübün menfaatlerini gözetirken çalıştığı kulübe de kalben bağlı oluyor..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA