Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Pereira-Güneş arasındaki fark!

Fenerbahçe'nin Portekizlisi Nani diyor ki; "Şampiyonluğu Başakşehir maçında kaybetmedik. Sezon başından beri takım olamadık..." Fenerbahçe'nin hocası Pereira vatandaşı Nani'ye cevap veriyor; "Sen önce sahada nasıl performans gösterdiğine ve istatistiklerine bak... Daha fazla sorumluluk almadın. Bir yıldız gibi oynamadın..."
Bu tartışma günümüz futbolunda artık teknik direktörlerin ne kadar önemli olduğunu bize belgeliyor.. Çünkü teknik adamlık bir takıma "Antrenman yaptırmak.. Kondisyon yüklemek.. Yeni sistem öğretmek.." gibi kuralları çoktan aştı.. Öncelikle teknik adam, "Kriz nasıl yönetilir?" bilecek.. Takım içinde bütünlüğü sağlayacak. Farklı karakterlere sahip oyuncu grubunu "Ekip ruhu" içinde harmanlayacak. Futbolcusunu kamuoyunun önüne atmayacak, sorunları kendi içinde çözecek beceride olup medyaya malzeme olmayacak.. En önemlisi yerli ya da yabancı teknik adam YILDIZLARLA geçinmesini bilecek. Ve; krizlerin nedeni değil sorunları çözen kişi olacak.

GÜNEŞ'İN ADALETİ
Şampiyonluk yarışında; Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki en büyük ayrıntı iki teknik adam Şenol Güneş ile Pereira'nın futbolcuları yönetip yönetememe farkıdır.. Şenol hoca yerli oyuncularla yabancı oyuncular arasında "Birimiz hepimiz, hepimiz Beşiktaş için" anlamına gelen sevgi köprüsünü başarıyla kurdu. Hiçbir oyuncuya taviz vermedi ama hiç kimsenin hakkını da yemedi. Adaletli oldu. Şenol Hoca'nın oyuncularına yaklaşımında "Söylemler ile eylemler" konusunda güven sarsıcı hiçbir davranışı olmadı. Gomez, Sosa, Querasma'ya nasıl davrandıysa, Oğuzhan'a, Olcay'a, Gökhan Töre'ye de aynı davranışı sergiledi. Beşiktaş yarışırken geriye düştü, öne geçti ama oyuncular Şenol Hoca'nın davranışları konusunda asla özgüven sendromu yaşamadı. Şenol Güneş engin tecrübesiyle Beşiktaş'ta krizlerin nedeni olmadı ama çözümlerin baş mimarıydı. Beşiktaşlı oyuncular şampiyonluk yarışında, "Şenol Hoca'nın takımı" anlayışıyla mücadele etti.

ETKİSİZ PEREİRA
Fenerbahçe yönetimi maaşları ve bonservis bedelleri dahil 70 milyon Euro'ya tam 11 yeni futbolcu aldı.. Kim bunlar?
Van Persie, Nani, Kjaer, Souza, Fernandao, Volkan Şen, Şener, Ozan Tufan, Ba, Markovic, kaleci Fabiano.. Bu isimlere baktığımda karşımıza tam bir yıldızlar topluluğu çıkıyor.. Yine bu oyuncuların yerli-yabancı 7 ismi ülkelerinin milli takımlarında oynuyor.. Maalesef Pereira, F.Bahçe'yi Nani'nin geç de olsa vurguladığı "Takım" yapamadı. Takım içinde yaşanan krizlere Pereira çözüm üretemediği gibi hem yıldızlarla geçinemedi hem de krizlerin baş mimarı oldu. Oyuncu grubu zaman geldi Pereira'yı saha içinde "Şamar oğlanı" yaptı. Yıldızlara söz geçiremeyen Pereira bu ezikliğini medyaya karşı "Delikanlı" bir tavır sergileyerek gidermeye çalıştı. Tarihin en ünlü ABD'li basketbolcusu Michael Jordan'ın ünlü sözünü hatırlatayım: "Yıldızlarla maç kazanırsınız.. Takım olursanız ise şampiyonluk kupasını kaldırırsınız.."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA