Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

İtalyan usulü infaz

Emek nasıl gasp edilir, dün gece Ali Sami Yen'e gelenler de, TV başında maçı izleyenler de gördü. Galatasaraylı futbolcular ağızlarıyla kuş tutsalar, A.Madrid'i eleyemezlerdi. Çünkü sahada İspanyol takımını tur atlatmakla görevli 6 İtalyan hakem vardı.
Orta hakem Gianluca Rocchi ve arkadaşları maç boyu Galatasaraylı oyuncuları resmen doğradı. Nasıl doğramasınlar ki; UEFA Hakem Komitesi Başkanı İspanyol Angel Maria Villar Llona (Aynı zamanda İspanya Futbol Federasyonu Başkanı) olunca İtalyan hakem Atletico Madrid'in tetikçisi oldu; Galatasaraylı futbolcuların ekmeğine kan doğradı. Çirkin İtalyan'ın göz göre çirkinleştirdiği gecede Galatasaraylı futbolcular iki rakiple mücadele etti. Atletico Madrid'e karşı başarılı oldular ama ikinci yarı düdüğünü hançer, kartlarını giyotin gibi kullanan "Tetikçi" İtalyan'a boyun eğdiler. UEFA Başkanı Platini, maçlardaki hakem hatalarını azaltmak için kendi kupasında 6 hakem uygulamasını başlatmıştı. Dün gece Ali Sami Yen'de 6 değil, 16 hakem de olsaydı Galatasaray turu geçemezdi.

ERZİK'İN TAVRI NE OLACAK?
İlk yarı oyun bloke eden, alanları daralan, ayağa isabetli pas yapan, Atletico Madrid'e top yaptırmayan, kanatlardan Caner-Keita ikilisiyle bindirmeler yapan G.Saray daha iştahlıydı. Stratejik oyunda G.Saray doğru oynayarak ve takım savunmasını doğru yaparak Atletico'ya göz açtırmadı. G.Saray taraftarı da doğru oyunun bir parçasıydı. Top rakibe geçtiğinde tribünlerde ıslık tufanı yaşandı. İkinci yarı başlayınca tetikçi İtalyan "Ben Galatasaray'ın canını okumasını bilirim" diyerek sahne aldı. Atletico'nun sert faullerine göz yumdu, Galatasaraylı oyuncuların dokunuşlarına hemen kart çıkardı. G.Saray ilk kez elenmiyor. Ama G.Saray bu kez elenmedi katledildi. Sarı-kırmızılıların 79'da kazandığı penaltıyı kale arkasındaki tetikçi yardımcı Luca Banti engelledi. Perea, Caner'in çaldığı topu eliyle itti. Herkes gördü; tetikçi Banti adeta kör oldu! Pozisyon hem penaltı hem de Perea'ya kırmızı kart! Platini'nin başkan olduğu UEFA'da bu tür tetikçiler olacaktır. Ülkesi Fransa'nın İrlanda'yı bir pozisyonda iki elle oynama sayesinde elemesine seyirci kalmadı mı? O maçın hakemi Norveçli Hansson'u Beşiktaş'ın CSKA ile oynadığı maçına gönderip ödüllendirmedi mi?
Şimdi bu rezalete Sayın Şenes Erzik'in nasıl bir tavır alacağını bekliyorum. Vilar'ın başkanı olduğu komitenin başkanvekili olarak bu İtalyan'a nasıl bir tepki koyduğunu ve sonuçlarını Türk medyasıyla paylaşmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA