Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Zihinsel ve bedensel bir tükeniş!..

Amerikalı ünlü beyzbol oyuncusu Willie Mays bir sporcunun işini yapması konusunda şöyle der: "Sporda arada bir iyi olmak zor değildir. Zor olan, iyi oynamayı sürekli hale getirmektir."
Galatasaray sürekli iyi oynamayı unuttuğu gibi arada bir iyi oynamayı bile beceremiyor. Galatasaray, Türk Milli Takımı'na sakat Sabri'yi de sayarsak 7 futbolcu vermesine rağmen ve bu listeye yabancı milli oyuncularına da katarsak ligde "aciz, ezik" görüntüsünden kurtulamıyor. Üst üste maç kazanamamanın yarattığı baskı ve özgüven bunalımı yüzünden futbolcular zihinsel olarak çöküntü yaşıyor. Bu tükeniş bilinç kaybı (!) yaratıyor olacak ki; Galatasaraylı oyuncular ne oynadıklarını bile bilmiyor. Galatasaraylı oyuncular "paralize" olduklarından dolayı Antalyalı taraftarların devre arası "Cim-Bom kümeye" diye bağırdıklarında maçı döndürmek için hırslanmadılar bile!..
Antalya'da alınan yenilgi Galatasaraylı oyuncuların zihinsel, sinirsel ve bedensel olarak tükendiklerinin göstergesidir.

MAÇ KAZANMALARI İMKANSIZ
Bu görüntüyle Galatasaraylı oyuncuların gelecek haftalarda maç kazanması bile "İmkansız" görünüyor.
İddia ediyorum; Yılmaz Vural'la Antalyaspor'un 2006-2007 sezonunda 39 puanla küme düştüğü, Rize'nin 40 puanla kümede kaldığı sezon gibi bir dönem yaşansaydı Galatasaray "Bank Asya"nın yolunu tutardı. Allah'tan; Konya, Buca ve Kasımpaşa'nın oynayacağı rakiplerine bakarsak Galatasaray kümede kalma konusunda şanslı görünüyor.
Galatasaray'ın farklı yenilmesinde Antalya'nın iyi oynamasında başrolü Necati Ateş oynadı. Devra arası Hagi'nin ısrarla istediği, Başkan Adnan Polat'ın 'okey' verdiği ama Adnan Sezgin'in ne hikmetse almadığı Necati kendisine oynanan oyunun bedelini Galatasaray'a ağır ödetti.
Galatasaray takımına baktığımızda Necati'nin çok oyuncudan daha fazla katkı sağlayacağını her halde Başkan Polat görmüştür. Zaten Necati'nin gönderilmesi hataydı, alınmaması da futbolu iyi bilenlere ders oldu!
Galatasaray taraftarlarına da bir çift sözüm var: Taraftarlık sadece iyi günde olmaz. Kötü günde de takımın yanında olmak gerekir. Futbolcuya küfür ederek, hakarette bulunarak iyi oynamalarını sağlayamazsınız. "Herkes gider biz kalırız" demek yaşanan kaosu çözmez. Galatasaray'ın kalan haftalarda ayakta durabilmesi için gerçek Galatasaraylı taraftarlara ihtiyacı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA