Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Futbolda özerklik bitti!..

Ankara'dan gelen haberler ne yazık ki, futbolda özerkliğin fiilen bittiğini doğruluyor..
"Haluk Ulusoy federasyon başkanı kalabilmek için, Recep Tayyip Erdoğan'ın her şartını kabul etti" iddiasını gelen tüm haberler destekliyor.
Spor Bakanı, Başbakan Yardımcısı M. Ali Şahin fiilen devre dışı. Şahin, Erdoğan'ın karşı çıkması yüzünden Futbol Yasasını bir kez daha Anayasanın eşitlik ilkesini hiçe sayarak çıkarmak zorunda kaldı.
Haluk Ulusoy aleyhine olabilecek her gelişme durduruluyor.. En akla sığmaz skandallar, fiyaskolar örtbas ediliyor.. Bizzat Şahin'in emri ile başlatılan ve geniş kapsamlı yürütülen soruşturmanın dosyaları bir daha açılmamak üzere sümen altına atıldı.
Hemen tüm futbol ortamı artık göklere ulaşan rezaletler konusunda Meclis Araştırması isterken, bu konu da AKP'nin muhalefeti ile geçiştirildi.
Recep Tayyip Erdoğan'ın federasyon listesini bizzat hazırlayıp Ulusoy'a vereceği haberleri de giderek kuvvet kazanıyor. Listede Erdoğan'ın çok yakınında bilinen, Ramsey, Atasay, Albayraklar gibi şirketlerin temsilcilerinin yer alacağını artık Erdoğan'cı gazeteler bile yazıyor.. Adı geçen isimlerin Haluk Ulusoy'dan (!) teklif aldıklarını doğruluyorlar.
Bu demektir ki, Türk futbolunu, gelecek dört yıl, kendi adamları aracılığı ile bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yönetecek..
Yürütmenin özerk bir kurumu ele geçirmesi ise, özerkliğin fiilen bitmesi anlamına geliyor.
Başkan kalabilmek uğruna özerkliği iktidara teslim eden Haluk Ulusoy'u artık tarih yargılayacak.. Biz ne desek boş!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA