Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sporun ve yaşamın altın sözleri

Şampiyonlar çalışma alanına en erken gelir, en geç terk ederler. Orada niçin bulunduklarını bilirler onlar. Onlara ne yapacaklarını beş kere söylemek gerekmez. Nasıl yapacaklarını beş dakika anlatmak da.. Onlara hedefi verirsiniz. Ötesini onlar yaparlar.
Yeteneklerinin yüzde ellisi kadar çalışarak başarılı olanlar vardır. Bir de verebileceklerinin yüzde 110'unu vererek ucu ucuna başaranlar. Hangisini istersiniz?. Ben içindeki her şeyi verip sahayı terk edenleri tercih ederim. İş hayatında, sporda, şampiyon "Verebileceğim her şeyi verdim. Kazandım, ya da kaybettim, sen verebileceğimin en iyisini aldın" diyen adamdır.
Ben sakatlanıncaya kadar bir beyzbol oyuncusu idim. Yanlış zamanda yanlış yerde olmak sonucu sırtımdan bıçaklandım. "Çok kötü" dediler.. Ben "O kadar da değil" dedim. Beyzbol oyunculuğunu bırakıp, başka bir şeye sıfırdan başlamak şansına sahip olduğumu düşündüm. Kaç kişinin hayatında ikinci şans vardır ki?. Bu başıma gelmeseydi, bir paralimpik (Engelliler Olimpiyatı) sporcu olmayacaktım. Ben şöyle bakarım.. Hayat fizikselden fazla beyinsel bir meydan okumadır. Kollarınız ve ayaklarınızla bir yere gelirsiniz. Ama bir defa oraya vardınız mı, artık, kafanız önemlidir."
James Williams
Paralimpik masa tenisçisi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA