Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Müjde..

Başta sevgili Fuat (MFÖ) tüm müzikseverlere müjde.. Dünyanın en önde gelen müzik eğitimlerinden birini veriyordu, Bilgi Üniversitesi.. Caz eğitimi olarak da ülkede tekti. Fuat dehşet içinde aramıştı beni.. "Kapatıyorlar" diye..
Yahu bu üniversiteyi kuran gençleri yakından tanırım.. Hele içlerinden biri Halit Kakınç, Kiziroğlu Mustafa Bey.. En sevdiğim türkülerden biri Kiziroğlu ile özdeşleşen 70'lerin harika gurubu Dönüşüm'ün kurucusu.. Olur mu?..
Olmazmış tabii.. Halit hemen aradı.. "Müzik bölümünün kapatılması söz konusu değildir. Kontenjan ve burslar geçen yıllardaki gibi aynen devam edecektir. Hiçbir kısıtlama yoktur. Öğrenci ve öğretmenlerin sürekli istekleri doğrultusunda geçen yıllarda üç ayı dalda, Performans, Kompozisyon ve Elektronik müzik alanlarında yapılan eğitim, tek bir ders programı içinde birleştirilmiştir. Şimdi, öğrencilerimiz, enstrüman çalma, beste yapma ve gelişen müzik ve alet tekniklerinin temel eğitimlerinin tümünü yapacak ve çok daha zengin bilgilerle mezun olacaklardır" dedi..
Benim içim gayetle rahatladı.. Hele şu okullar açılsın. Fuat'ı da alıp, Halit'e gideceğim. Benim önümde tartışsınlar bakalım da, herkesin içi rahatlasın..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA